Met thematisch minifestival Vlaanderen Boven presenteert Concertorganisatie Groeten Uit Oisterwijk een selectie uit de Vlaamse folkscene vandaag, zaterdag 8 december om 20.30u in Den Boogaard Moergestel. Artiest in residentie is Wouter Vandenabeele, hij nodigde Joris Vanvinckenroye, Anne Niepold, Ludo Vandeau en de groep Surpluz uit om deze avond met hem in te vullen.

Voor Vlaaderen Boven trok GUO de Vlaamse violist, componist, arrangeur en dirigent Wouter Vandenabeele aan als artiest in residentie. De duizendpoot verzamelde in opdracht van GUO het folkneusje van de Vlaamse zalm. Om er de grenzen van de Vlaamse folkscene mee op te zoeken. En liefst te verleggen. Een uitdagend Vlaams  folkexperiment als een avontuurlijk jongensboek in maar liefst tweemaal anderhalf uur, waarin ook iets mag mislukken. Graag zelfs. Voilá.  

Als afgelopen anderhalf decennium één muzikant een rode draad doorheen de Vlaamse folkscene spon, dan was het violist, componist en arrangeur Wouter Vandenabeele (Ambrozijn, Olla Vogala, internationale projecten wereldmuziek, enz). Aan wie beter dan deze artistieke duizendpoot kon GUO volgende opdracht toevertrouwen: ‘Breng ons, samen met door u te noden toffe gasten, avondvullend in vervoering met de rijkdom uwer Vlaamse folkscene anno 2000-nu, door haar schoonste schreven stilistisch op te zoeken, af te tasten, te overschrijden.’

Verder: carte blanche aan onze artiest in residentie voor een staalkaartavond Vlaanderen Boven. Resultaat? Joris Vanvinckenroye (contrabas), Anne Niepold (trekzak), Ludo Vandeau (zang), Surpluz (folkbalkwartet) en wat jonge honden. En natuurlijk de artiest in residentie zelve.

In opdracht van GUO smeedt Wouter Vandenabeele een zelf samengeraapt select elftal tot uniek team. In een thematisch minifestival van tweemaal anderhalf uur brengt hij een frivole folkcocktail op smaak, met solistische improvisaties die ontaaarden in een tutti finale. Grenzeloos viert GUO Vlaanderen Boven.       

Zaterdag 8 december 2012, Vlaanderen Boven in Den Boogaard in Moergestel
Voor tickets check www.guo.inoisterwijk.nl. Voor zover nog voorradig verkoopt GUO de laatste tickets op de festivalavond tussen 19.30 en 20.30u aan de kassa in Den Boogaard Moergestel. GUO houdt Vlaanderen Boven intiem kleinschalig in de kleine bovenzaal van Den Boogaard en beperkt haar verkoop tot 100 tickets. Bij GUO kruipen artiesten en bezoekers nog op elkaars schoot.