Orange Blossom, Hindi Zahra en Linet zijn de headliners van het nieuwe Mediterranean Music and Culture Festival Medfest. De eerste show van dit rondreizende festival vindt op 22 februari plaats in Amsterdam. Daarna volgen nog Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

De Franse band Orange Blossom, mondiaal doorgebroken dankzij hun titelsong voor de Netflix hitserie Marseille is op 22 februari 019 voor het eerst te vinden op een Nederlands podium. Daarmee zijn de Fransen direct de eerste buitenlandse openingsact van de nieuwe concertreeks Medfest, waarin muziek uit het Middellandse Zeegebied helemaal centraal staat. Naast optredens van Orange Blossom op 22 en 23 februari in respectievelijk Amsterdam en Eindhoven, treden de mediterrane Linet en Hindi Zahra op drie andere Medfest-data aan in maart dit jaar. Behalve de gasten uit het zuiden is er ook een belangrijke muzikale bijdrage van het Medfest ensemble: een internationale keurtroep onder leiding van Martin Fondse en Eric van der Westen. Door dit collectief met zeer getalenteerde muzikanten vanuit mediterrane windstreken wordt de muzikale invulling van de in totaal vijf shows voor de pauze verzorgd. Na de break is het podium voor eerdergenoemde artiesten.

Over Orange Blossom
Orange Blossom opereert binnen de intrigerende grenzen van psychedelische rock a la Pink Floyd, klassieke Egyptische muziek zoals die van zangeres Oum Kalthoum en de postpunk a la Joy Division. Volgens vele critici een aanrader.
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=g5Qe48c_JYU

Orange Blossom
Orange Blossom

Over Linet
Met haar krachtige, veelzijdige stem is de Turkse superster Linet een fraaie naam op het Medfest affiche. Linet is van Turkse ouders, maar werd geboren in smeltkroes Israël. Haar moeder was eveneens een bekende Turkse performer. Linet zingt in maar liefst zes talen waaronder Spaans en Grieks. Voor de eerste keer in haar carrière zal ze met haar eigen band in Nederland de vele fans toezingen.

Over Hindi Zahra
Hindi Zahra zingt in het Engels, Frans en Zuid-berbers. Haar stijl doet het meest denken aan de muziek van Billie Holiday, Patti Smith, Manu Chao en Norah Jones. Hindi groeide op in Khouribga, Marokko om op latere leeftijd naar Parijs te verhuizen. Ze stelde haar debuut album Handmade samen, dat bij Blue Note Records verscheen met daarop haar hits Beautiful Tango, Oursoul & Try and Stand Up. Haar debuut presenteerde ze in 2010 in Paradiso. Haar laatste meesterwerk Homeland kwam in het voorjaar van 2015 uit.

Over Medfest
Medfest is het nieuwe rondreizende muziekfestival met artiesten uit de temperamentvolle en culturele wereld rond de Middellandse Zee. Het festival onderscheidt zich van andere festivals door nadrukkelijk de aandacht te vestigen op deze regio.

Over Medfest ensemble
Speciaal voor Medfest is het Medfest Ensemble in het leven geroepen onder leiding van Martin Fondse en Eric van der Westen. Zij brengen tijdens de 5 Medfest shows voor de pauze een fascinerend programma met de Turkse fluitiste Melek Mosso, de Marokkaanse zanger  en Gimbri-speler Farid Ghannam, de Roemeense klarinettist Alex Simu, de Turkse Derya Turkan die Turkse viool speelt, de Marokkaanse udspeler Mohamed Ahaddaf en tot slot de Italiaanse percussionist Francesco Bongiorno.

Medfest data februari / maart 2019:
22 februari    Muziekgebouw aan het IJ Orange Blossom & Medfest Ensemble
23 februari    Muziekgebouw Eindhoven Orange Blossom & Medfest Ensemble
10 maart    De Doelen Rotterdam Linet & Medfest Ensemble
13 maart    Zuiderstrand Theater Den Haag Hindi Zahra  & Medfest Ensemble
15 maart    Tivoli Vredenburg Utrecht Hindi Zahra  & Medfest Ensemble

Zie ook: www.medfest.nl