Dit jaar is er opnieuw een Boombalfestival in Lovendegem (B) (tussen Gent en Eeklo), van 23 t/m 26 augustus. In totaal staan meer dan 40 groepen geprogrammeerd, grote namen op de affiche zijn Urban Trad, De Dolfijntjes XXL (met Wim Opbrouck), Ambrozijn (met guests) en Fluxus (uniek reünie concert). Ook de Nederlandse balfolkgroep Lirio zal optreden. Bovendien is de openingsavond op donderdag gratis toegankelijk voor iedereen.

Overdag zijn er diverse workshops (folk, salsa, tango). Voor de allerkleinsten staat er een mobiele speelkamer, in een woonwagen, en is er elke dag een ‘Boombal for Kids'. Kinderen tot 12 jaar mogen er trouwens gratis in. Ook gratis is de camping die zich in een jonge boomgaard bevindt achter het festivalterrein.

Dit jaar staan er vijf tenten op het terrein: in de Grote Tent gaat het er stevig aan toe, in de twee danstempels eerder intiem of traditioneel en in de Ronde Tent worden muziekjes aangeleerd. Verpozen kan u ten slotte in de Drank- & Eettent welke centraal staat opgesteld, vlakbij de openluchtdansvloer. Na middernacht is er telkens een DJ die naast folk & wereldmuziek de boel wat breder opentrekt naar o.a. pop & rockmuziek. De aanwezige muzikanten beginnen dan meestal te jammen in de leegstaande tenten.
 
Het Boombalfestival blijft één van de allergoedkoopste in zijn soort. Een dagticket kost 15 euro (18 adk) en een weekendticket 35 euro (45 adk), te koop via de Belgische Fnac-filialen, of online. Een pintje of een fruitsap kost u bv. slechts 1,5 euro en een stevige boerenkost 7,5 euro. Alleen al voor de sfeer en een lekker streekbiertje is het de moeite waard om te komen, aldus de organisatie.
 
Naast de bovengenoemde groepen spelen ook o.a. Dites 34, Tref, AedO, Anveld, Minuit Guibolles, Embrio, en zijn er cd-voorstellingen van Limbrant en Naragonia.

23 t/m 26 augustus 2007, Boombalfestival te Lovendegem (B).

Meer info (ook over online bestellen): www.boombalfestival.be.