-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Herinneringen ophalen, een Guinness van de tap drinken met de vriendengroep, of nog net dat t-shirt van een jaar dat je geweest was proberen te scoren. Dat laatste lukt in de meeste gevallen niet, maar de sfeer bij de Folkwoodsreünie in het Philips Van Lenneppark in Eindhoven is en blijft gemoedelijk en gezellig als vanouds, alsof het niet al tien jaar geleden is dat de laatste editie plaatsvond. 

-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
De Celtic Night Nuenen (georganiseerd door het Iers Sessie Festival) mocht gisteravond na enkele keren uitstel en een online editie dan toch eindelijk weer live en met publiek plaatsvinden in Het Klooster. De opzet is eenvoudig: eerst twee bands, in dit geval Stevie's Feet en Duo Praet-Masure, en dan een sessie. Dit alles wordt op plezante wijze aan elkaar gepraat door Stef van den Boogaard uit Turnhout. Een impressie in beeld:

-door Assie Aukes, foto's André Mingneau-
Festival Dranouter beleefde dit jaar zijn vijfenveertigste editie. In 1975 vond het allereerste folkfestival plaats op het schoolplein van de dorpsschool. Er kwamen een paar honderd folkliefhebbers op af. Een jaar of tien, vijftien geleden liep dat aantal op tot tegen de 100.000. Na de verkleining en de verhuizing terug naar het dorp vindt de organisatie bezoekersaantallen van 50.000 bezoekers heel mooie aantallen.

-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Een nieuwe locatie is altijd spannend voor de organisatie van een festival, maar het lijkt erop dat de dansgoden CaDansa wel heel gunstig gezind zijn. De organisatie heeft met theater De Meenthe in Steenwijk opnieuw een toplocatie gevonden om een heel fijn balfolkfeest te vieren, dat ook op deze achtste editie weer heel wat moois wist te bieden, zowel voor dansers als voor luisteraars.

Ondanks de hitte (De Bilt registreerde de warmste 29 juni ooit) kreeg balfolkfestival DenneFeest in openluchttheater Hoessenbosch bij Oss de dansvloer nog gezellig vol. De ijsjes waren volop in trek en de organisatie had voor wat extra schaduwplekken gezorgd. Bezoekers laten enthousiaste reacties achter op Facebook.