-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Een nieuwe locatie is altijd spannend voor de organisatie van een festival, maar het lijkt erop dat de dansgoden CaDansa wel heel gunstig gezind zijn. De organisatie heeft met theater De Meenthe in Steenwijk opnieuw een toplocatie gevonden om een heel fijn balfolkfeest te vieren, dat ook op deze achtste editie weer heel wat moois wist te bieden, zowel voor dansers als voor luisteraars.

-door Assie Aukes, foto's André Mingneau-
Festival Dranouter beleefde dit jaar zijn vijfenveertigste editie. In 1975 vond het allereerste folkfestival plaats op het schoolplein van de dorpsschool. Er kwamen een paar honderd folkliefhebbers op af. Een jaar of tien, vijftien geleden liep dat aantal op tot tegen de 100.000. Na de verkleining en de verhuizing terug naar het dorp vindt de organisatie bezoekersaantallen van 50.000 bezoekers heel mooie aantallen.

-door Mirjam Adriaans, foto’s Ronald Rietman-
Vanmiddag werd het centrum van Nuenen weer even ondergedompeld in Ierse sferen. Voor de achtste keer werd er het Iers Sessie Festival georganiseerd en ondanks het mooie weer buiten zaten de verschillende café’s bomvol muzikanten en publiek om te genieten van heerlijke jigs, reels en tunes of het open talentpodium waar ook singer-songwriters welkom zijn.

Ondanks de hitte (De Bilt registreerde de warmste 29 juni ooit) kreeg balfolkfestival DenneFeest in openluchttheater Hoessenbosch bij Oss de dansvloer nog gezellig vol. De ijsjes waren volop in trek en de organisatie had voor wat extra schaduwplekken gezorgd. Bezoekers laten enthousiaste reacties achter op Facebook.

-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Een heel weekend zonneschijn en dan nog een portie heerlijke muziek erbij om op te dansen, dat waren de ingrediënten van CaDansa 2018. Hoogtepunten waren er genoeg, voor mij waren dat de optredens van Floating Sofa Quartet, Solomalé en de ijzersterke afsluiting met de prachtige damesstemmen van Cocanha. Maar het festival groeit eigenlijk een beetje uit zijn voegen en dus is voor 2019 een nieuwe locatie gezocht en gevonden.