Komend weekeinde wordt het weer kiezen voor de liefhebbers. Zaterdag 13 juni is in Noordeloos (bij Gorinchem) voor de eerste keer Orfest, met folkbal, en in het Drentse Oud Aalden voor de 15de keer Folk Veur Volk (met o.a. Filthy Nelly, Fungus en Pater Moeskroen). Raamsdonksveer maakt zich op voor drie dagen Zydeco Zity.

Folkbal op Orfest
Folkband Orfeo organiseert zijn eigen balfolkfestival, Orfest. Het festival staat in het teken van balfolkdansen en vindt plaats op zaterdag 13 juni 2009 bij een boerderij aan de rivier de Giessen in Noordeloos. Optredens zijn er van Zef (Fr), EmBRUN (Be), Orfeo, Gonnagles en Violet en er worden workshops gegeven.

Aanvang: 13:00 uur (festivalterrein open om 12:30 uur). Het programma loopt tot 23:30 uur.
Adres: Grotewaard 38, Noordeloos.
Entree: € 17,50 (kinderen t/m 12 jaar: € 10,-).

Meer info: www.orfeofolk.nl/orfest.

Feestfolk op Folk Veur Volk
Voor het 15e jaar wordt zaterdag 13 juni het Folk veur Volk Festival gehouden in de hof van Schepers in Aalden. Bezoekers van alle leeftijden zijn weer van harte welkom, om het jubileum mee te vieren en te genieten van folkmuziek in de alom geprezen relaxte sfeer. Optredens zijn er van: The Lowland Paddies, Fungus, Des Fais Do Do, Filthy Nelly en Pater Moeskroen. Er is een middagprogramma voor kinderen met Helga Buitelaar.

Aanvang 16:00 uur
Adres: Hof van familie Schepers,
Oud Aalden 21, 7854 RW te Oud Aalden
Entree: Volwassenen € 12,50 / Kinderen (4 t/m 14 jaar) € 3,50 / Kinderen 0 t/m 4 jaar gratis

Meer info: www.folkveurvolk.nl.

Cajun & zydeco op Zydeco Zity

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 juni is het 17e Internationale Cajun & Zydecofestival Zydeco Zity in Raamsdonksveer. Uiteraard zijn ook deze editie de organisatoren van de River Zydeco Band er weer bij. Buitenlandse namen die dit jaar op het programma staan zijn onder meer de Franse Blue Bayou, de Duitse Zydeco Annie, de Engelse Z-Funk en de Frans-Amerikaanse Sarah Savoy.

Locatie: parkeerterrein Wilhelminalaan / Kloosterweg, Raamsdonksveer
Tickets voor het festival zijn dit jaar uitsluitend aan de kassa verkrijgbaar, morgen, vrijdag 12 juni om 20:00 uur gaat de kassa open. Een passe-partout inclusief brunch kost € 37,50, voor de overige prijzen en andere info zie: www.zydecozity.nl.