Vanochtend werd bekend dat het Folkwoods festival, dat jaarlijks in augustus in Eindhoven georganiseerd wordt, in 2013 niet zal plaatsvinden. De oorzaak ligt in tegenvallende bezoekersaantallen en financiële redenen. Er wordt nagedacht over de toekomst, de volgende editie staat vooralsnog wel gepland in 2014.

In een eerste reactie laat organisator Tinus Kanters weten de beslissing met pijn in het hart maar met een lege portemonnee te hebben moeten nemen. Hij zou graag een 2000 tot 2200 mensen per dag zien in plaats van de 1500 die de afgelopen jaren werden bereikt. "Afgelopen keer hadden we wel meer bezoekers, maar bleken de omzetten per persoon minder", vertelt hij. Er moet enorm veel tijd gestoken worden in het vinden van sponsoren en subsidies, en hoewel er afgelopen jaren min of meer quitte gedraaid is, zit de organisatie nog steeds met schulden uit de beginjaren van het festival. "Misschien zijn we wel te vroeg gestart, hadden we pas 3 jaar geleden moeten beginnen, sinds een paar jaar is bijvoorbeeld de belangstelling voor singer-songwriters behoorlijk uitgebreid.", aldus Kanters.

Op Facebook en via andere wegen stromen hartverwarmende reacties binnen, zowel vrijwilligers (die vanochtend als eerste werden geïnformeerd) als bezoekers en ook crediteuren laten weten mee te willen denken over de toekomst van Folkwoods. Later vandaag zal de organisatie nog een mailing sturen naar bezoekers.