Snuffelen aan tangodans
in workshop bij GUO

Tango was altijd al de ultieme weemoed om op te dansen. Maar tango is ook passie, vreugde, verdriet, mysterie en harmonie. Kortom: wie de tango danst, danst het leven zelf. En sinds WA & Maxima is tango hot in Nederland. Aan wie wil snuffelen aan de beginselen van de tangodans, biedt podiumorganisatie Groeten Uit Oisterwijk op zaterdag 15 mei een kennismakingsworkshop voor beginners in Cultuurcentrum Tiliander. De workshop wordt verzorgd door het internationaal gereputeerde dansduo Herve Cousin en Marianne Jetten van Tango Guapo.

Deelnemende dansparen genieten een all-in tarief inclusief workshop (vanaf 15.00 uur), consumptietickets, etentje, avondconcert (aanvang 20.30 uur) en danssalon na.

Tijdens het avondconcert staat de eminente bandoneonista Alfredo Marcucci centraal. Behalve als uitvoerend muzikant, staat deze innemende Argentijn binnen de tango-danswereld bekend als uitmuntend muzikaal begeleider waarop het perfect dansen is. Daarom speelt maestro Alfredo na zijn concert nog een extra set die uitnodigt tot dansen. Hiervoor wordt de concertzaal in no time omgebouwd tot danssalon. Voor de workshopdeelnemers is dit het moment om de basispassen uit de workshop toe te passen op live-muziek.

Beperkte inschrijving Voor de workshop geeft GUO deelnemers letterlijk en figuurlijk de ruimte door het aantal inschrijvingen beperkt te houden. De organisatie verwerkt reserveringen op volgorde van binnenkomst. 'Wie kan lopen, kan leren tangodansen', aldus Tango Guapo. Met dit motto hoeven deelnemers niet over een basisniveau te beschikken en wordt makkelijke kleding en schoeisel aanbevolen. Evenals voor GUO-voorstellingen kan ook voor deze workshop gereserveerd worden www.do.nl/guo mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.