Op zondag 31 juli wordt op de Utrechtse zender Domstad Radio een eerbetoon gebracht aan Ben van der Tier (artiestennaam Lenny Laroux). Vanaf 14:00 uur kan er in het programma 't Cultuurtje geluisterd worden naar verhalen en muziek van Allez Mama en Laroux. Voor wie aanstaande zondag niet kan luisteren wordt de uitzending de twee zondagen daarna nog herhaald.

Sinds woensdag 1 juni is de nieuwe KRO-NCRV podcast Lagelieder te beluisteren. In deze zesdelige serie halen Michiel van de Weerthof en Lot Broos iedere aflevering een vergeten volksliedje terug en gaan ermee op pad. Ze zoeken samen uit wat er nog terug te vinden is en hoe de liedjes ook vandaag de dag nog blijven doorzingen. Nieuwe afleveringen van dit muzikale reisverhaal over liedjes, verhalen en overlevering zijn wekelijks beschikbaar via alle podcastapps.

Op zondag 30 januari 2022 organiseert het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark in Amsterdam. Naast de sprekers is er ook muziek van The Sunshine Cleaners en Zigeunerorkest Brandt. De NOS zendt alles vanaf 11:00 uur integraal uit.

In het programma Disc-Cover!, waarin samensteller Marius Roeting belangwekkende albums uit de folk- en rootsmuziek laat horen op de Concertzender werd vorige week aandacht besteed aan het album Des Duivels Oorkussen van Chimera. Naast de elpee in zijn geheel zijn ook nog een paar andere nummers van deze Nederlandse folkgroep te horen. Deze uitzending is nog te beluisteren via de site van de Concertzender.

Nordic Sounds is een nieuwe loot aan de Folk It programma’s op de Concertzender. Elke eerste vrijdag van de maand staat folk uit landen rond de poolcirkel centraal. Op 1 oktober was de eerste aflevering te horen met daarin muziek uit de Faeröer eilanden (de uitzending is nog terug te luisteren).

Onder de uitvoerenden van Ballads of Child Migration (waarvan ook een album is verschenen) bevinden zich Chris While & Julie Matthews, Boo Hewerdine, O'Hooley & Tidow, Jez Lowe, John Doyle, John McCusker, Michael McGoldrick, Andy Seward en Andy Cutting. In november 2018 toerden zij door Engeland, opnamen daarvan worden vanavond uitgezonden in de Folk Show op BBC Radio 2.

Op zondag 20 januari is Mathijs Leeuwis met zijn project Galibier een van de gasten bij het VPRO-programma Vrije Geluiden op NPO1. Het wordt een aflevering van instrumentalisten, naast Leeuwis zijn ook nog flamencogitarist El Periquin en celliste Nuala McKenna te zien en te horen.

Op vrijdag 19 oktober staat in de foyer van Theater van Beresteyn in Veendam weer een live aflevering geprogrammeerd van het roots radioprogramma Blueprint met live sessies van Grant Peeples, Chris Blevins en Yorick van Norden.

In het programma Disc-Cover! op de Concertzender worden belangwekkende albums uit de folk- en rootsmuziek onder de aandacht gebracht. Komende vrijdag, 8 juli, is het album Ça-I van zangeres Marilis Orionaa uit de Franse streek Bearn in zijn geheel te beluisteren. Daarnaast heeft samensteller Marius Roeting nog enkele nummers gekozen van haar album La Destinada.

Bij het eerste deel van het Homerecords Festival in Luik op 4 mei was VPRO Vrije Geluiden aanwezig. Zij zagen er mooie optredens van o.a.Didier Laloy & Kathy Adam, Yves Teicher en Philippe Malfeyt & Didier François. Nog een opvallende artiest is violist Wouter Vandenabeele, aldus verslaggever Charlie Crooijmans. 

Het programma Vrije Geluiden van de VPRO op NPO1 duikt dit weekend in de wereld van het accordeon. Van Bach en Ierse folkmuziek tot jazz en moderne muziek. Een van de gasten komende zondag, 7 februari, is de Ierse trekzakspeler David Munnelly.

Acoustic Roots heeft in juni hele bijzondere gasten: De Ierse folk groep The Young Folk komt op 10 juni 2015 spelen in het wereldmuziek radioprogramma van de Concertzender, dat die dag in Kargadoor te Utrecht wordt opgenomen en op 19 juni wordt uitgezonden. Anthony Furey, Tony McLoughlin en Paul Butler komen als voorhoede naar Nederland om hun optredens in augustus alvast in te leiden.

L1 TV zendt komend weekeinde (zaterdag 4 en zondag 5 april) Witste nog, Carboon... uit, de nieuwe film van Paul Versteegen Productions over het succesvolle album Witste nog, Koempel... van de gelegenheidsformatie Carboon uit 1976.

In de afleveringen van Nick & Simon, the dream van woensdag 4 en 11 februari zal de jonge Ierse band The Young Folk te gast zijn. Hun debuutalbum The Little Battle is afgelopen week officieel uitgebracht in de Benelux.

Dit weekeinde is de documentaire Alles Hat In Reden (Alles Heeft Een Reden) te zien op Omrop Fryslân en NPO 2. De makers van Fryslân DOK volgden singer-songwriter Sido Martens in de aanloop naar de release van zijn nieuwe cd en een jubileumboek naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag.

Morgenmiddag, zondag 22 juni 2014, is de film C.C.C. Inc. – Hippies in de Peel van Helmut Boeijen over CCC Inc nog eens te zien bij het Uur van de Wolf. Het gaat om een ingekorte versie van de documentaire Terug Naar Neerkant die eind 2011 op Omroep Brabant werd uitgezonden.

De Concertzender biedt veel moois voor de folkliefhebber: aanstaande vrijdag, 14 februari, komt in het programma Disc-Cover de keuze van Fred Piek aan bod, de plaat 13 Songs You May Or May Have Not Heard Before van Richard Shindell. Een week later, op 21 februari, is Linde Nijland te gast bij Acoustic Roots en zij zal een voorproefje geven van haar nieuwe cd.

Afgelopen woensdag zond de Concertzender het optreden van Griff Trio van vorig jaar in De Toonzaal in Den Bosch uit. Het programma Concertzender Live is nog te herbeluisteren via de website van de Concertzender.

Komende vrijdag (15 november) is de Amerikaanse singer-songwriter Myshkin te gast in het programma Acoustic Roots op de Concertzender.

Zondag 13 oktober 2013 bij Vrije Geluiden: de Amerikaanse singer-songwriter Ben Taylor, de Russische pianiste Olga Domnina en de wereldmuziekband Parne Gadje uit Wageningen, die op hun nieuwe CD Po Drom hun terrein van de Balkan richting het Midden-Oosten verplaatsen.