Nordic Sounds is een nieuwe loot aan de Folk It programma’s op de Concertzender. Elke eerste vrijdag van de maand staat folk uit landen rond de poolcirkel centraal. Op 1 oktober was de eerste aflevering te horen met daarin muziek uit de Faeröer eilanden (de uitzending is nog terug te luisteren).

Onder de uitvoerenden van Ballads of Child Migration (waarvan ook een album is verschenen) bevinden zich Chris While & Julie Matthews, Boo Hewerdine, O'Hooley & Tidow, Jez Lowe, John Doyle, John McCusker, Michael McGoldrick, Andy Seward en Andy Cutting. In november 2018 toerden zij door Engeland, opnamen daarvan worden vanavond uitgezonden in de Folk Show op BBC Radio 2.

Op zondag 20 januari is Mathijs Leeuwis met zijn project Galibier een van de gasten bij het VPRO-programma Vrije Geluiden op NPO1. Het wordt een aflevering van instrumentalisten, naast Leeuwis zijn ook nog flamencogitarist El Periquin en celliste Nuala McKenna te zien en te horen.

Op vrijdag 19 oktober staat in de foyer van Theater van Beresteyn in Veendam weer een live aflevering geprogrammeerd van het roots radioprogramma Blueprint met live sessies van Grant Peeples, Chris Blevins en Yorick van Norden.

In het programma Disc-Cover! op de Concertzender worden belangwekkende albums uit de folk- en rootsmuziek onder de aandacht gebracht. Komende vrijdag, 8 juli, is het album Ça-I van zangeres Marilis Orionaa uit de Franse streek Bearn in zijn geheel te beluisteren. Daarnaast heeft samensteller Marius Roeting nog enkele nummers gekozen van haar album La Destinada.

Bij het eerste deel van het Homerecords Festival in Luik op 4 mei was VPRO Vrije Geluiden aanwezig. Zij zagen er mooie optredens van o.a.Didier Laloy & Kathy Adam, Yves Teicher en Philippe Malfeyt & Didier François. Nog een opvallende artiest is violist Wouter Vandenabeele, aldus verslaggever Charlie Crooijmans. 

Het programma Vrije Geluiden van de VPRO op NPO1 duikt dit weekend in de wereld van het accordeon. Van Bach en Ierse folkmuziek tot jazz en moderne muziek. Een van de gasten komende zondag, 7 februari, is de Ierse trekzakspeler David Munnelly.

Acoustic Roots heeft in juni hele bijzondere gasten: De Ierse folk groep The Young Folk komt op 10 juni 2015 spelen in het wereldmuziek radioprogramma van de Concertzender, dat die dag in Kargadoor te Utrecht wordt opgenomen en op 19 juni wordt uitgezonden. Anthony Furey, Tony McLoughlin en Paul Butler komen als voorhoede naar Nederland om hun optredens in augustus alvast in te leiden.

L1 TV zendt komend weekeinde (zaterdag 4 en zondag 5 april) Witste nog, Carboon... uit, de nieuwe film van Paul Versteegen Productions over het succesvolle album Witste nog, Koempel... van de gelegenheidsformatie Carboon uit 1976.

In de afleveringen van Nick & Simon, the dream van woensdag 4 en 11 februari zal de jonge Ierse band The Young Folk te gast zijn. Hun debuutalbum The Little Battle is afgelopen week officieel uitgebracht in de Benelux.

Dit weekeinde is de documentaire Alles Hat In Reden (Alles Heeft Een Reden) te zien op Omrop Fryslân en NPO 2. De makers van Fryslân DOK volgden singer-songwriter Sido Martens in de aanloop naar de release van zijn nieuwe cd en een jubileumboek naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag.

Morgenmiddag, zondag 22 juni 2014, is de film C.C.C. Inc. – Hippies in de Peel van Helmut Boeijen over CCC Inc nog eens te zien bij het Uur van de Wolf. Het gaat om een ingekorte versie van de documentaire Terug Naar Neerkant die eind 2011 op Omroep Brabant werd uitgezonden.

De Concertzender biedt veel moois voor de folkliefhebber: aanstaande vrijdag, 14 februari, komt in het programma Disc-Cover de keuze van Fred Piek aan bod, de plaat 13 Songs You May Or May Have Not Heard Before van Richard Shindell. Een week later, op 21 februari, is Linde Nijland te gast bij Acoustic Roots en zij zal een voorproefje geven van haar nieuwe cd.

Afgelopen woensdag zond de Concertzender het optreden van Griff Trio van vorig jaar in De Toonzaal in Den Bosch uit. Het programma Concertzender Live is nog te herbeluisteren via de website van de Concertzender.

Komende vrijdag (15 november) is de Amerikaanse singer-songwriter Myshkin te gast in het programma Acoustic Roots op de Concertzender.

Zondag 13 oktober 2013 bij Vrije Geluiden: de Amerikaanse singer-songwriter Ben Taylor, de Russische pianiste Olga Domnina en de wereldmuziekband Parne Gadje uit Wageningen, die op hun nieuwe CD Po Drom hun terrein van de Balkan richting het Midden-Oosten verplaatsen.

Vrijdag 19 juli 2013 vindt de tweede uitzending plaats van Acoustic Roots, het nieuwe live-programma van de Concertzender met wereldmuziek en folk. In deze aflevering is Fred Piek & Friends te gast.

Vanaf morgen (21 juni) is er een nieuw radioprogramma te beluisteren op de Concertzender: Acoustic Roots. Elke derde vrijdag van de maand wordt een gast uitgenodigd voor een interview en een intiem optreden. In de eerste aflevering is dat Haytham Safia, op 19 juli zijn Linde Nijland & Bert Ridderbos samen met Fred Piek te horen.

Op het Benefietconcert voor Folkwoods, op zondag 31 maart in Eindhoven, zal naast een optreden van Bots ook de documentaire Bots, trekt ten strijde! te zien zijn. Morgen, zaterdag 30 maart, zendt Omroep Brabant TV de film uit. 

In 2012 was het 100 jaar geleden dat Woody Guthrie werd geboren en 45 jaar geleden dat hij overleed. De folk- en bluesband Champagne Charlie herdacht de Amerikaanse folkzanger met het programma Songs to Woody. Komende zondag, 6 januari 2013, is de groep te gast bij radioprogramma OVT.