Breed programma Tiliander & GUO in Oisterwijk

Het nieuwe Oisterwijkse cultuurcentrum Tiliander presenteert in theaterseizoen 2004/2005 ruim vijftig professionele voorstellingen, waarvan een deel is ingevuld door de organisatie GUO (Groeten uit Oisterwijk). Tiliander biedt een kleurig palet aan podiumkunst: gipsy-swing van het Rosenberg Trio, Nederlandstalig repertoire van Stef Bos en van Nol Havens, uiteenlopend cabaret van Seth Gaaikema, Najib Amhali, de Berini's en Kees Torn, swingende meidengroepen ('Ramaganana'-) Treble en Fem'Muze, comedy The Odd Couple, sfeervolle kerstliederen van het Wolga Kozakkenensemble, mannenstemmen van het Deep River Quartet, kinderavonturen van Kabouter Klus tot Nijntje, de tango van Carel Kraayenhof y su Sexteto Canyengue, mini-musical 'The First Lady' over Jackie Kennedy, Keltische en popsongs van Leonie Jansen, Portugese fado van Monica Triga, Sevillaanse flamenco dans- en muziekshow met Amparo Cortes, Iers-keltische traditie van Comas en Shantalla, Brabants bontste streekmuziek van Dommelvolk tot zelfs een thematische 'Dag van de Zuid-Nederlandse Festi-Tong-Val' met Limburger Ge Reinders, West-Vlaming Willem Vermandere en Brabander Gerard van Massakkers.

Etnisch geworteld
Al treedt podiumorganisatie 'Groeten Uit Oisterwijk' niet meer met een eigenstandige programmering naar buiten, tussen de regels tekent zich met name in het concertaanbod een GUO-signatuur af. Deze serie onderscheidt zich door een stevige aanwezigheid van etnisch gewortelde muziek. Niettemin moest GUO meer dan eens slikken toen het naast vooral Angelsaksische legendes greep als June Tabor, Coope, Boyes & Simpson, The Furey Brothers en Dougie McLean. Ook enkele geplande projecten (Irish Night, Caledonian Night, jiddisch totaalprogramma in het kader van bevrijdingsdag, huiskamerproject rond belletterie en singer-songwriters, Oisterwijk-dag met jong, lokaal podiumtalent) moesten worden afgeblazen. Dit komt omdat de gemeente Oisterwijk GUO buiten de programmering hield totdat ze het bestuur rond de jaarwisseling overliet aan een stichting. Toen dit in maart resulteerde in een samenwerkingsakkoord tussen Tiliander en GUO, bleek de programmering al grotendeels ingevuld en een aantal buitenlandse artiesten en projecten niet meer in te passen.
Om herhaling te voorkomen, besluiten Tiliander en GUO voor 1 oktober aanstaande of en zo ja hoe ze ook voor seizoen 2005/2006 met elkaar in zee gaan. Omdat GUO ook buiten Tiliander om initiatieven gaat nemen, behoudt het wel haar eigen website www.do.nl/guo. Belangstellenden buiten Oisterwijk die graag een seizoensbrochure per post ontvangen, kunnen deze aanvragen bij Tiliander. Cultuurcentrum Tiliander, Spoorlaan 82c, 5061 HD Oisterwijk; tel.: 013 - 5217220; fax: 013 - 5287013; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; www.tiliander.com (binnenkort on line).