Strijkers opgelet. Vlak over de grens in het Belgische Neerpelt zijn er in juli een aantal workshops voornamelijk toegesneden op de viool. De coördinatie is in handen van Wouter Vandenabeele (Ambrozijn, Olla Vogala, Laïs, etc).

Van maandag 18 (10u) tot za 23 juli (15u) haalt hij enkele vooraanstaande violisten naar Domein Dommelhof in Neerpelt. Die gaan in hun eigen specialisaties les geven aan strijkers, van wie al het een en ander verwacht wordt, zoals minimaal vijf jaar speelervaring ((altviool en cello: vlot kunnen transponeren). De cursisten mogen niet jonger zijn dan 16 en niet ouder dan 26. De stage wordt zaterdag za 23 juli om 15uur afgerond met een klein festival. De kosten voor de cursusweek bedragen 300 euro.
De gastdocenten zijn:

1. Mohamed Marwane: (Marakesh, Marokko) Klassiek arabische stijl
Mohamed Marwane studeerde Arabo-Andalusische muziek aan het Conservatorium van Marrakech en trad het voorbije decennium zowel op met klassieke als eigentijdse Marrokaanse orkesten. Hij werkte gedurende enkele jaren mee aan de cross-over band 'Aisha Kandischa Jarring Effects' en ruilde uiteindelijk Marrakech voor Brussel. De laatste maanden dook hij in de Belgische wereldmuziekscène op met zijn beloftevolle nieuwe groep 'Marrakech'. 

2. Luc Pilartz: Modern traditioneel, (Frans, Zweeds, improvisatie)
Een van de grote violisten uit België die als geen ander de traditionele europese vioolstijlen beheerst,
tevens een groot improvisator.
Nadat hij eind jaren 80 in de groep VERVIERS CENTRAL speelde, richtte hij samen met Steve Houben het succesvolle PANTA RHEI op
werkte mee aan tal van opnames, en toert nu vooral solo of met trio Trad.
http://www.triotrad.be/Pages_fr/BIO_luc.htm

3. Denise Boyle: (Glenty, Donegal, Ierland) Trad. Noord Ierse stijl
Veel gevraagd sessieviolist en lesgeefster uit Donegal,
speelde o.a. mee met Carlos Nunez.

4. Issa Mbaye Diari Sow: Peulh (West Afrika, Senegal, Mauretanië) Eensnarige Peulhviool
Issa Sow speelt viool sinds zijn 17de. Hij is afkomstig uit Mauritanië en volgde een opleiding aan het conservatorium in Senegal. Hij speelt sinds 3 jaar met de groep Diawn. 
Zie ook: http://www.musica.be/