Liesbeth Puts stelt de jongste releases via Music & Words voor: de nieuwe albums van Moya Brennan, Karen Matheson en Mary Black. Voor de platenbranche loopt het jaar al op een eind. Puts is niet ontevreden over 2005: "Het was, ondanks de malaise in de platenbranche, voor Music & Words een goed muzikaal jaar met mooie releases en ik hoop dat in 2006 ook voort te kunnen zetten."

De nieuwe releases van M&W:

MOYA BRENNAN: AN IRISH CHRISTMAS - Fierce Records FIERCD 19
Moya Brennan, the voice of Clannad, heeft voor het eerst in haar langjarige carrière een kerstplaat gemaakt. Het is een typisch Moya-album geworden: uitstekend verzorgd, zorgvuldig gearrangeerd en een mooie mix van Ierse kerstliederen en populaire kerstnummers.

KAREN MATHESON - DOWNRIVER - Vertical Records VERTCD 75
Vlak voordat haar derde soloplaat zou uitkomen, werd Karen Matheson (beter bekend als de zangeres van Capercaillie) genomineerd tot ‘Best Gaelic Singer'. Downriver is grotendeels akoestisch en geeft alle ruimte aan Karens warme stem. Een lichtvoetig, elegant album dat extra glans krijgt door haar vaste begeleiders (o.a. James Grant en Donald Shaw) en de gasten (o.a. Michael McGoldrick).

MARY BLACK - FULL TIDE - Dara Records TORTVCD 1168
Dit is het eerste studio-album van Mary Black sinds zes jaar. Full tide is in een aantal opzichten verrassend: er staan voor het eerst twee eigen nummers op (samen met zoon Danny geschreven) en maar liefst twee covers van Bob Dylan. Het prachtige Full Moon van Sandy Denny vormt een van de hoogtepunten van de plaat. Mary wordt begeleid door haar vaste muzikanten, aangevuld met zoon Danny en dochter Roisin, en klinkt bijzonder zelfverzekerd en geïnspireerd. Zie ook onze recente cd-recensie, waarin Paul dit album ook prijst.

Zie ook: www.musicwords.nl