Op 28 en 29 december staan Nynke Laverman, Fernando Lameirinhas en JW Roy samen op het podium van het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Speciaal voor dit concert schreef Nynke Laverman de tekst Geen heimwee die door Lameirinhas en door Roy ieder op hun eigen manier op muziek werd gezet. Het resultaat hiervan staat nu op 'mini-cd' Fado Blue, die bij het Muziekcentrum in Eindhoven te koop is.


De drie eigenzinnige singer-songwriters blijken niet bang zijn voor een uitdaging. Frank Veenstra, artistiek leider van het Muziekcentrum Frits Philips, brengt Nynke Laverman, JW Roy en Fernando Lameirinhas speciaal voor het Muziekcentrum samen in een uniek, eenmalig concert. Wegens grote belangstelling werd al snel besloten tot een tweede concert dat inmiddels ook is uitverkocht. De samenwerking resulteerde bovendien in de cd Fado Blue.

Laverman, Roy en Lameirinhas staan bekend om hun persoonlijke vertaling van traditionele genres. Friese fado, Brabantse blues en Portugese soul. Frank Veenstra: ‘Zij ademen ieder op geheel eigen wijze een warm, zuidelijk, bluesy gevoel.' Omdat het resultaat van deze samenwerking ongetwijfeld temperamentvol zou worden, bracht hij ze samen voor een uniek concert op 28 december in het Muziekcentrum. Het publiek reageerde enthousiast op deze co-productie en ook het extra concert op 29 december bleek snel uitverkocht.

Een ‘opdracht' die het Muziekcentrum de drie meegaf, was het gezamenlijk maken van een single. Nynke Laverman schreef de tekst van het lied Geen Heimwee waarbij JW Roy en Lameirinhas, afzonderlijk van elkaar, muziek componeerden. De twee totaal verschillende muziekstukken staan beide op de cd aangevuld met de drie nummers Alma Só van Lameirinhas, Nie meer goed van JW Roy en De witte Moarne van Nynke Laverman.

Zie www.muziekcentrum.nl.