De Groningse band That'll do komt met een acht nummers omvattend gelijknamig debuutalbum. Het repertoire gaat van jaren zestig countrybluesrock tot bluegrass. Kenmerkend zijn het bewogen - 'n tikkie roestige - stemgeluid van zangeres Alette Vleems en de hoofdrol voor banjo, mandoline, gitaar of slide. Het ene moment hoor je een vrolijk huppelende mandoline in het opgeruimde Really Good Times, het andere moment een piano vol dramatiek in War, of een eenzame banjo in de naar de keel grijpende tearjerker Nothing to lose.

That'll do bestaat uit muzikanten die al jaren een rol spelen in de Groningse muziekscene en het theaterleven van het Noorden van het land. Zo is de zangeres een gerespecteerd kostuumontwerpster. Ze zingt al jaren in allerlei bandjes en schrijft het gros van de nummers op dit album. Ex-punker Hendrik Koers speelde als bassist in groepen als Dandruff, Wicked Path of Sin en R'moons, maar ook in de Hungry Hearts (rock'n roll) en in de blue grass hobbyband Blue Hearts, waarin trouwens ook Paul Riesthuis op zijn banjo meedeed. Theo van der Laan kennen we als drummer van Hollands Verdriet.

Samenstelling That'll Do: Paul Riesthous (banjo, slide en mandoline), Hendrik Koers (bas). Ako Lemstra (akoestische gitaar), Theo van der Laan (drums) en Alette Vleems (zang).
Zie ook: www.thatwilldo.nl.