De Belgische folkrockband Cluricauns brengt binnenkort "Rushin By" uit, hun 3de CD. Het album wordt 25 februari voorgesteld in Turnhout. ‘De teksten van de meeste nummers op Rushin By handelen over de dolgedraaide tijd waarin we leven, dat we dikwijls te weinig stilstaan bij sommige gebeurtenissen.' Zo verklaart de groep de titel van deze CD.

Overigens komt de naam Cluricauns uit het Iers. Daar staat het voor trollen die overdag een deugdzaam leven leiden, maar zich 's nachts overgeven aan drank en ander moois.
Zanger gitarist Patrick Ceursters en drummer Filip Sterkens vormen nog steeds het furieus kloppend hart. De volledige bezetting van Cluricauns is: Walter Schrooten (gitaar), Filip Sterkens (drums, pecussie), Patrick Ceursters (zang, gitaar), Nancy Kennis (accordeon), Peter Sabbe (bas), Luc Wielockx (sax, tin whistle en doedelzak).

Naast de Cluricauns zelf zijn ook enkele gastmuzikanten te horen op het nieuwe album. Zij spelen ook hun gastrol live tijdens de CD-voorstelling. Die is op zaterdag 25 februari 2006
in CC De Djoelen, Stw.op Mol, 3 in Oud - Turnhout. Geopend vanaf 20.00 u. Entree 2,50 Euro. Na de CD-voorstelling is er nog een afterparty met DJ.Jåk.

Zie ook de vernieuwde site van de Cluricauns: www.cluricauns.com.