Paul's lijstje:
Prachtig dat Folkwoods haar nek
uitsteekt met vernieuwende bands

Waar gaan de Folkforummers zelf op af? We vroegen Paul een lijstje te maken. En ook Henk zal komende week op een rij zetten bij welke groepen hij even - of het volledige concert - gaat luisteren. Van de groepen die dan nog niet aan de orde geweest zijn zullen we in een apart artikel proberen aan te geven wat ervan te verwachten is. Hier Paul's lijstje:

- door Paul -
Veel bekende namen op Folkwoods 2003. Gelukkig ook wat minder bekende (vernieuwende) groepen. Hier en daar zal wel eens een wenkbrauw gefronst worden bij de moderne (elektronische) klanken van sommige bands.Vernieuwing zit echter ook, of juist, in de bijzondere manier waarop groepen muziek arrangeren. Ik vind het prachtig dat Folkwoods zijn nek hier enigszins durft uit te steken. Tijd om eens een paar bands nader te beschouwen:

Croft no. 5 bestaat uit een 6-tal prettig gestoorde Schotten. Traditionele Schotse muziek (viool, whistles, snaren, accordeon, drums) wordt gemixt met moderne samples. Hun CD "Attention All Personnel" vond ik niet erg schokkend, maar schijnt ook sterk af te wijken van hetgeen de groep live weet te brengen (volgens onze Belgische vrienden die ze zagen op het Celtic Connections Festival in Glasgow). Energieke band die voor ambiance zal proberen te zorgen. Misschien een beetje vroeg geprogrammeerd.