Beste lezer, het zijn onzekere tijden voor muzikanten en podia, optredens worden geboekt en vervolgens weer afgelast of uitgesteld. Voorlopig zullen wij dus geen concertberichten of agenda-items plaatsen.

Zondag 4 oktober om 16.00 uur treedt Iain Matthews op bij Folkpodium SundayFolk &more in de Wingerd in Sevenum.

In Eindhoven gaat concertreeks De Maandag van Van Meurs seizoen 20/21 van start op 7 september met The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra.

Op zondag 6 september is de Brabantse muzikant Hein Augustijn te gast bij XHAP in het Tweespan in Veldhoven.

Het is voor alle podia puzzelen hoe het nieuwe seizoen in elkaar te zetten, maar ook Acoustic Alley in Den Haag heeft een programma samengesteld. Ze beginnen op 25 september met O'Dreams en hebben verder o.a. The Lasses, Steam Power, Diana Jones, Eva De Roovere en My Darling Clementine.

Bittersweet Crimson is het tweeëntwintigste album van de Ierse singer-songwriter Luka Bloom en dat stelt hij voor met een reeks live shows in november/december 2020.

Seizoen 20/21 van SundayFolk &more in Sevenum wordt geopend op zondag 6 september door Pete Morton, verder staan o.a. Iain Matthews, Marjolein Meijers en Matiz op het programma.

Naked Song presents heeft in april maar liefst drie concerten in Eindhoven: op 10 april Christof van der Ven, op 18 april Luka Bloom en op 30 april Luke Sital-Singh.

Op zaterdag 21 maart speelt Ogham in Paradox in Tilburg, met nieuwe bandleden Dennis van Meel en Marco Maas.

Op zaterdag 7 maart is de Brabantse folkgroep Vandiekomsa te gast in Het Parochiehuis in Bakel.

Ook in Nederland wordt op diverse plekken Saint Patrick's Day gevierd: bij folkclub Twente is Beggars' Clan uitgenodigd op 13 maart, 't Rozenknopje in Eindhoven heeft Woody Sings Ireland op 14 maart en in Den Haag is op 15 maart het tiende St. Patrick's Day Festival.

Op zaterdag 14 maart speelt de Zeeuwse band Merrow folk van toen en nu bij Razzmatazz in Oost Souburg. Dit optreden is geannuleerd ivm Covid-19.

De Schotse band Skerryvore is 15 jaar 'on the road' en dat vieren ze: in juni met een festival in Schotland en op 30 oktober in Melkweg Amsterdam.

Op 14 Februari organiseert Stichting Pentaton een benefiet concert ten behoeve van gevluchte musici in Wilp. Dat gebeurt met medewerking van Orchestre Al Jamal met klassieke en populaire Arabische muziek en Saffraan Ritual Drumtheater.

Op zondagmiddag 2 februari is Celia van Onna te gast bij De Cultuurboerderij Westelbeers.

Op zondag 2 februari speelt Jankobus Seunnenga in het Aquinohuis in Bergeijk.

Op zondag 9 februari is singer-songwriter Tim Knol te gast bij Groeten uit Oisterwijk.

Zes jonge Britse virtuozen brengen een bijzonder eerbetoon aan zanger-gitarist John Martyn (1948-2009) in The John Martyn Project. Van 24 t/m 29 januari doen zij Utrecht, Oss, Oldenzaal, Eindhoven en Zoetermeer aan.

Auteur en GUO-programmeur Jos Creusen presenteert op 26 januari in Oisterwijk zijn roman Dikke.Pret.Bonanza., een boek waar muziek in zit. De presentatie zal dan ook opgeluisterd worden met optredens.

Komend weekeinde zijn twee legendes uit de Engelse folk in ons land. Op zaterdag 18 januari zijn Martin Carty & John Kirkpatrick te zien in Zaandam, zondag 19 januari in Oisterwijk. Kaarten gaan snel, dus reserveren is aanbevolen.