Naked Song presents heeft in april maar liefst drie concerten in Eindhoven: op 10 april Christof van der Ven, op 18 april Luka Bloom en op 30 april Luke Sital-Singh.

Op zaterdag 21 maart speelt Ogham in Paradox in Tilburg, met nieuwe bandleden Dennis van Meel en Marco Maas.

Op zaterdag 7 maart is de Brabantse folkgroep Vandiekomsa te gast in Het Parochiehuis in Bakel.

Ook in Nederland wordt op diverse plekken Saint Patrick's Day gevierd: bij folkclub Twente is Beggars' Clan uitgenodigd op 13 maart, 't Rozenknopje in Eindhoven heeft Woody Sings Ireland op 14 maart en in Den Haag is op 15 maart het tiende St. Patrick's Day Festival.

Op zaterdag 14 maart speelt de Zeeuwse band Merrow folk van toen en nu bij Razzmatazz in Oost Souburg. Dit optreden is geannuleerd ivm Covid-19.

De Schotse band Skerryvore is 15 jaar 'on the road' en dat vieren ze: in juni met een festival in Schotland en op 30 oktober in Melkweg Amsterdam.

Op 14 Februari organiseert Stichting Pentaton een benefiet concert ten behoeve van gevluchte musici in Wilp. Dat gebeurt met medewerking van Orchestre Al Jamal met klassieke en populaire Arabische muziek en Saffraan Ritual Drumtheater.

Op zondagmiddag 2 februari is Celia van Onna te gast bij De Cultuurboerderij Westelbeers.

Op zondag 2 februari speelt Jankobus Seunnenga in het Aquinohuis in Bergeijk.

Op zondag 9 februari is singer-songwriter Tim Knol te gast bij Groeten uit Oisterwijk.

Zes jonge Britse virtuozen brengen een bijzonder eerbetoon aan zanger-gitarist John Martyn (1948-2009) in The John Martyn Project. Van 24 t/m 29 januari doen zij Utrecht, Oss, Oldenzaal, Eindhoven en Zoetermeer aan.

Auteur en GUO-programmeur Jos Creusen presenteert op 26 januari in Oisterwijk zijn roman Dikke.Pret.Bonanza., een boek waar muziek in zit. De presentatie zal dan ook opgeluisterd worden met optredens.

Komend weekeinde zijn twee legendes uit de Engelse folk in ons land. Op zaterdag 18 januari zijn Martin Carty & John Kirkpatrick te zien in Zaandam, zondag 19 januari in Oisterwijk. Kaarten gaan snel, dus reserveren is aanbevolen.

Na ruim 15 jaar gespeeld te hebben als band vond Bluewire het tijd worden om een cd uit te brengen. Die wordt komend weekend, vrijdag 17 en zaterdag 18 januari gepresenteerd in Turnhout (B).

Op 24 januari speelt de folkgroep Andehlian bij Folkclub Twente in Boekelo.

Sprankelende klassieke én celtic harp met fijne zang, op zondag 22 december laat Lakshmi haar snaren dansen bij GUO in Oisterwijk.

Op vrijdag 13 december is in Huistheater De Steenakker in Haps een Keltische avond met singer-songwriter Rachel Croft uit York (UK) en storytelling door Bart Vaessen.

Op vrijdag 13 december 2019 speelt de Iers-Schotse formatie Boys Of The Lough bij roots aan de Zaan in Zaandam, dit is het enige concert van de groep in Nederland.

Op zaterdag 14 december is de groep Mind The Midgie te gast bij FolkPodium Zeist.

Op zondag 1 december speelt het duo Free Reed Experience een try-out in Boxtel.