Jodymoon presenteerde onlangs hun splinternieuwe album Firestone en brengt dit op vrijdag 29 oktober ten gehore in Acoustic Alley; al bijna twintig jaar lang hét Haagse podium voor akoestische livemuziek.

Op zaterdag 30 oktober gaat het nieuwe seizoen Roots aan de Zaan van start met een optreden van Ad Vanderveen en zijn Quartet in De Pasveerzaal van FluXus, Zaandam.

Op zondag 10 oktober speelt Boxin' The Vox bij Rocking Good Folk! in Winsum.

Van 23 t/m 30 oktober is het Nederlands-Ierse Duo Muller & Munnelly op tour in ons land.

Sean-Nós zanger Lorcan Mac Mathúna uit Ierland opent, samen met kompanen Martin Tourish en  Daire Bracken, op zondagmiddag 3 oktober de 44ste GUO-concertserie in Boschoord in Oisterwijk.

Op zondag 3 oktober is er weer een Folkcafé in de Groene Engel in Oss met een optreden van de band Squander Squad die voor een feestje gaan zorgen.

In april 2022 komen het honderdkoppige koor en dansers van The 100 Voices of Gospel naar Nederland voor een stel spetterende shows in Den Haag, Enschede, Groningen, Zwolle, Utrecht, Heerlen, Amsterdam en Breda.

Op zondag 19 september verzorgt broeder Dieleman één van de laatste openluchtconcerten van dit seizoen Teyrrasfolk bij 't Ey in Belsele (B).

O’Dreams opent op 24 september in Den Haag het Acoustic Alley-seizoen 2021-2022 met het programma The Irish Times.

Op 25 september is de documentaire Hippies van Beek in de openlucht te zien, gevolgd door een uniek live-optreden van Veulpoepers 3.1 bij Cultuurboerderij Westelbeers.

Op maandag 30 augustus speelt Ryan Boldt (van The Deep Dark Woods) het eerste van drie Nederlandse concerten bij De Maandag van Van Meurs in Eindhoven.

Voorproefjes van seizoen 21/22 van de GUO-concerten in Oisterwijk, met o.a. Lorcan Mac Mathúna, Andy Irvine, Helen Flaherty & Philip Masure, David Munnelly, Kieran Goss en Flairck, zijn tot eind september nog te bekijken via een stream.

Op maandag 28 juni sluit het Martha Fields Trio seizoen 20/21 van De Maandag van Van Meurs in Eindhoven af. Daar mag publiek bij zijn, dus bestel nu je kaarten!

Beste lezer, het zijn onzekere tijden voor muzikanten en podia, optredens worden geboekt en vervolgens weer afgelast of uitgesteld. Voorlopig zullen wij dus geen concertberichten of agenda-items plaatsen.

Op zaterdag 14 maart speelt de Zeeuwse band Merrow folk van toen en nu bij Razzmatazz in Oost Souburg. Dit optreden is geannuleerd ivm Covid-19.

De Schotse band Skerryvore is 15 jaar 'on the road' en dat vieren ze: in juni met een festival in Schotland en op 30 oktober in Melkweg Amsterdam.

Op 14 Februari organiseert Stichting Pentaton een benefiet concert ten behoeve van gevluchte musici in Wilp. Dat gebeurt met medewerking van Orchestre Al Jamal met klassieke en populaire Arabische muziek en Saffraan Ritual Drumtheater.

Op zondagmiddag 2 februari is Celia van Onna te gast bij De Cultuurboerderij Westelbeers.

Op zondag 2 februari speelt Jankobus Seunnenga in het Aquinohuis in Bergeijk.

Op zondag 9 februari is singer-songwriter Tim Knol te gast bij Groeten uit Oisterwijk.