De Ierse zangeres Mary Coughlan komt in mei 2023 naar ons land voor vier concerten. Op 25/5 staat zij in Duycker in Hoofddorp; 26/5 Parkstad Limburg Theater in Heerlen, 27/5 TivoliVredenburg in Utrecht en 28/5 De Oosterpoort in Groningen. De kaartverkoop begint op 1 juli a.s. via de zalen.

Op maandag 27 juni 2022 vindt de allerlaatste Maandag van Van Meurs plaats in Eindhoven. Traditiegetrouw is er dan ruimte voor Eindhovense SiSoCity (met Iris Penning als gastvrouw en met o.a. Aidan en Woody Veneman), maar er zal ook vooruitgeblikt worden naar de nieuwe plannen van Muziekgebouw Eindhoven voor de maandagavond, de tweewekelijkse Americana Mondays.

Op zaterdag 18 juni is (voorlopig) de laatste aflevering van Woody Sings in 't Rozenknopje in Eindhoven. Dit keer zingt Woody Veneman cowboy ballads, met eigen songs, traditionals en nummers van o.a. Johnny Cash, Woody Guthrie en Townes van Zandt.

Na een gedwongen stop door COVID komt de legendarisch groep The Dublin Legends weer naar ons land voor een uitgebreide tournee, van 28 september t/m 16 oktober. 

Op zaterdag 18 juni 2022 is er een tuin (f)luisterconcert met singer-songwriterduo May & June in Nieuweroord.

Op tweede pinksterdag, 6 juni, staat de Maandag van Van Meurs bij Meneer Frits in Eindhoven in het teken van kwaliteitsfolk met een dubbelprogramma door het Schotse trio The Jellyman's Daughter en het Belgische duo Tom Theuns & Aurélie Dorzée. HELAAS IS DIT CONCERT GEANNULEERD OMDAT ER TE WEINIG KAARTEN VERKOCHT ZIJN IN DE VOORVERKOOP.

Op zondag 12 juni geven Stephanie Struijk en Eva de Roovere twee concerten in De Amer in Amen. De concerten beginnen om 14.00 uur en om 20.00 uur.

Op vrijdag 10 juni is er een exclusief optreden van het Engelse damesquintet Daphne’s Flight (Chris While, Julie Matthews, Melanie Harrold, Helen Watson & Miranda Sykes) bij Roots aan de Zaan in De Pasveerzaal/FluXus in Zaandam.

Op vrijdag 10 juni sluit Acoustic Alley in Den Haag het seizoen af met The Matthews Baartmans Conspiracy, een project van Iain Matthews en BJ Baartmans.

Van 26 t/m 29 mei presenteert Aidan & The Wild twee Franse muzikanten aan het Nederlandse publiek, americanazangeres BOBBIE en Pileos met in het Frans gezongen indiefolk.

Op vrijdag 28 mei presenteren Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering hun nieuwe album Your Feet Travel Hope bij VRIJDAG in Groningen.

Op zondag 22 mei is de Belgische singer-songwriter Dries Bongaerts te gast bij Muziekpodium Bakkeveen, op zaterdag 28 mei speelt hij in 't Rozenknopje in Eindhoven.

Op zaterdag 28 mei speelt Steam Power bij Acoustic Alley in Den Haag. Dit optreden is uitgesteld naar vrijdag 16 september, gekochte tickets blijven geldig!

Op zaterdag 14 mei speelt Duo Ies Muller & Jiroh Matulessy Ierse en Bretonse muziek op fluit en gitaar in Culemborg.

Op zaterdag 21 mei speelt Jon Boden (Spiers & boden, Bellowhead) bij Roots aan de Zaan in Zaandam, dit is zijn enige concert in Nederland. Omdat er te weinig kaarten verkocht zijn in de voorverkoop moest dit optreden helaas afgelast worden.

Sophie Janna (The Lasses) presenteert op donderdag 12 mei haar EP Wide World, die in december digitaal al verscheen. Dit doet ze samen met toetsenist Jarno van Es en multi-instrumentalist Janos Koolen, in de tuinzaal van de Tolhuistuin (Paradiso-Noord). 

Op vrijdag 13 mei verwelkomt Acoustic Alley de Ierse songwriter Danny Guinan in Theater In de Steeg in de Haagse binnenstad.

In het Oisterwijkse cultuurcentrum Tiliander heeft GUO acht concerten gepland op zondagmiddagen tussen oktober 2022 en mei 2023. Optredens zijn er van: JW Roy, Jimmy Rosenberg, Altan, Blowzabella, Niki Jacobs, Willem Vermandere, Andy Irvine en Gryphon.

Singer-songwriter Tim Grimm is nog twee keer te zien in april, op 29 april bij een huisconcert in Vlierden en op 30 april in het EricaTheater in Ede. Aanvulling: ook op 1 mei nog in Nordhorn over de grens bij Oldenzaal.

Adam Agee & Jon Sousa spelen op zaterdag 23 april Ierse folk in het Zevende Huis in Gorinchem.