Op zaterdag 3 december komt de Schotse singer-songwriter Simon Kempston met violiste Bronwyn Claire Asha naar Het Zevende Huis in Gorinchem. 

Op donderdag 1 december presenteert Hein Augustijn in Den Bosch de korte documentaire die hij samen met Martijn Kuijten maakte bij Van Hier, een liedje in streektaal. Naast de documentaire is er ook live muziek.

Op zaterdag 10 en zondag 11 december is de Ierse topgroep Altan in ons land. Op zaterdag spelen ze in Zaandam, op zondag in Oisterwijk. De kaartverkoop gaat hard, dus reserveren is noodzakelijk.

Op zaterdag 10 december 2022 heeft het LaagLand Ensemble in Diemen een muzikale ontmoeting met het Laurens Moreno Ensemble.

Zondagmiddag 27 november speelt de familiefolkband Liguster in Leerdam bij Podium Go een familieprogramma.

Op vrijdag 2 december speelt Etan Huijs i.h.k. van zijn From Monochrome to Multicolor Tour bij Trouble Tree FolkConcerts in Koudekerk a/d Rijn.

Op vrijdag 25 november is de Georgische YouTube sensatie Trio Mandili in Nederland voor een benefietconcert ten bate van Oekraïne. Dit vindt plaats in de Marnixzaal van DUMS (De Utrechtse Muziekschool).


Op zondag 20 november kun je bij Mokumfolk in Amstelveen genieten van de muziek van Sophie Janna (The Lasses) en Kaspar Laval, voor folkliefhebbers geen onbekenden. 

Vanaf 11 november is de Britse folkzangeres en multi-instrumentaliste Anna Tam op tour in Nederland en België. In ons land is ze te zien in Westzaan, Lisse, Terwolde, Voorschoten en Rotterdam.

Op 13 november zijn Alex Akela & Birgit Wijdemans te gast bij de Cultuurboerderij in Westelbeers.

Op zaterdag 12 november is de Vlaamse harpiste Lakshmi te gast bij Roots aan de Zaan in Zaandam.

Op zondag 13 november speelt de Engelse folkzanger Stuart Pendrill bij Rocking Good Folk in Winsum.

De Oekraïense Electro-folk band Go_A zal op zaterdag 19 november voor het goede doel spelen in Poppodium Volt in Sittard-Geleen.

The Fureys (Ierland) komen van 10 t/m 24 november 2022 voor 15 shows naar Nederland en België.

In november 2022 keert de Ierse band The High Kings terug naar de Benelux in het kader van hun recente album Home From Home. Van 11 tot en met 18 november brengt de band zeven shows in Nederland en België, waarvan de eerste reeds uitverkocht zijn.

Gitaarfenomeen Jimmy Rosenberg speelt op zondag 20 november bij GUO in Tiliander Oisterwijk en hij brengt enkele gasten mee.

Op zaterdag 29 oktober begint het trio Mannen van Naam aan hun tour langs Nederlandse theaters. Zij spelen het programma De Duivelsbrug.

Vanaf 28 oktober is O'DREAMS te zien in diverse theaters in Nederland met hun nieuwe theaterprogramma Dublin.

Op zondag 30 oktober is het tweede akoestische dubbelconcert van Roots Unlimited in Maastricht met singer-songwriter Lotte Walda en het Belgisch blues- en americana duo Guy Verlinde & Olivier Vander Bauwede

The Lock Keepers presenteert: The Hello Darlins op 20 oktober in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen