DJ's

Image
DJ.Wizard

DJ.Wizard, Zaterdagavond 25 januari Grote Zaal 013

John van Luyn is niet alleen programmeur van De Melkweg in Amsterdam en medeprogrammeur van het Folkwoods Festival in Eindhoven. Hij staat ook geregeld achter de draaitafel als DJ.Wizard. Overigens werd hij vorig jaar door de Vereniging van Nederlandse Poppodia (VNP) uitgeroepen tot Neerlands beste programmeur. John van Luyn werd al op zijn twaalfde gepakt door folkmuziek. "Die interesse stamt nog uit de tijd van de folkachtige nummers van Jetthro Tull, Fairport Convention en dat hitje All Around My Hat van Steeleye Span", zegt hij. Nu houdt hij van moderne dance-achtige Keltische- en ook Scandinavische folkmuziek.
Van Luyn zorgt als DJ Wizard voor een dansbare afsluiting op zaterdagavond in 013. Van Luyn heeft in ons land een faam opgebouwd als DJ. Hij wordt regelmatig geprogrammeerd op folkfestivals, zoals vorig jaar voor het eerst op Dranouter. Maar ook buiten folkkringen wordt tegenwoordig flink geswingd op een mix van dance en Keltische beats. Zo draait Van Luyn ook op festivals als Lowlands.

Image
DJ.Jåk

Zondag 26 januari gehele dag tijdens de pauzes in Grote Zaal 013

De pauzes in het zondagprogramma in de Grote Zaal van 013 worden ingevuld door de Vlaamse DJ.Jak. Waar hij nogal eens op folkfeesten swingend uit de hoek komt, zal hij in Tilburg zijn repertoire aanpassen aan de sfeer.
DJ. Jåk draait nogal eens de beste fuif-muziek uit de hele wereld ! van Scandinavische Folk uit het Hoge Noorden tot tropische Soukous uit Afrika, van zonnige Latino uit Zuid- en Midden-Amerika tot Fusion uit Indië. Een stevige brok Keltische Folk en Folkrock van Ierland tot Asturië, New Flemish Folkwave, Raï, Flamenco, Balkan-parels.

DJ.Jåk startte zijn dj-carrière een dikke tien jaar geleden. Hij was vooral actief in jeugdclubs in swingcafés. Zijn draaistijl evolueerde van alternatieve rock naar folk en folkrock, en later ook naar wereldmuziek en fusion. En zo kwam het dat hij ontdekt werd door Dranouter. Hij speelt er al jaren de dranktent plat (voor vele duizenden folkies), maakte ook deel uit van het 'Dranouter-Dance-team' en speelde intussen op de meeste Belgische Folkfestivals, folkfuiven en in folkclubs.
Afgelopen zomer draaide hij ook een uurtje op het Folkwoods Festival in Eindhoven. Hij is ook journalist bij het Belgische Folkmagazine 't Bourdonske, en heeft een uitgebreide eigen website met heel wat folkroddels (www.folk.tk) en wisselt ook uit met Folkforum.nl. Ook heeft hij een site die specifiek gaat over zijn werk als dj: www.dj-jak.tk