Image
Zowel luister-
als dansmuziek

B.A.R.K. - [tid] - Soundpropulsion / Eigen Beheer
B.A.R.K. is een relatief nieuwe folk act uit Zweden. Hun muziek past goed tussen de andere new folk acts uit Scandinavië zoals Garmarna en Sorten Muld. Net als die bands mengt B.A.R.K. electronische (dance) muziek met traditionele Scandinavische folkmuziek. Andere groepen hebben dit dus ook al gedaan maar B.A.R.K. heeft met haar originele geluid een eigen plek veroverd tussen deze acts.

Op deze debuut cd mengt de groep jungle ritmes, break beats en diepe dub bassen met traditionele muziek en teksten. De electronische geluiden en de akoestische muziek zijn perfect in harmonie met elkaar gebracht. Dit had eigenlijk niet beter gekund. Hierdoor is het algemene geluid van de cd erg natuurlijk van karakter. Ondanks dat de beats vaak een dance-achtig karakter hebben domineren ze zelden het geluid. Alleen de diepe basgeluiden zijn her en der net iets te overheersend.

Nummers als 'Koral', 'Kantele' en 'Tid' zijn goede voorbeelden van de muzikale capaciteiten van B.A.R.K. Ze tonen namelijk dat de band goede dans muziek kan maken die tegelijk gewoon erg mooi is om naar te luisteren.
Dit is een van de beste new folk acts / cd's die op dit moment te vinden is.

Momenteel legt de band de laatste hand aan de nieuwe cd. Deze zal rond juli/augustus uitkomen. De nieuwe nummers zijn dus op tijd af voor het optreden op Folkwoods Festival dit jaar. Maar tot die tijd is gewoon deze cd om thuis te beluisteren.

Martijn van Gessel - Waardering: 9