Joris (Bal des Boiteux):

Afwerking van ons debuutalbum

Mooiste muziekmomenten over een heel jaar kiezen vind ik moeilijk. Als dat iets is uit het begin van het jaar, gaat het niet meteen in stijgende lijn met de carrière. Dus: de afwerking van het debuutalbum van Bal des Boiteux, waarin een heel jaar creativiteit, tijd, spanningen en geduld steekt. Dat wordt het mooiste moment. En dat ga ik deze week nog beleven.

Verwachtingen voor volgend jaar: 2004 moet voor Bal des Boiteux zo'n een beetje de doorbraak betekenen naar een ruimer publiek, dat niet langer vooral uit muzikanten bestaat. Ik wil vooral spelen en eindelijk alle nieuwe ideeën op papier (eerder op computer) zetten, waarvoor in 2003 de tijd ontbrak wegens de nieuwe plaat. En daarnaast: dat nu eens eindelijk een nieuw album van Soulwax verschijnt. De vorige dateert van 1998, dus het wordt hoog tijd.

beste cd's in 2003 gehoord:

- moloko (statues, 2003)
- goldfrapp (felt mountain, 2000), leuke website hebben die: www.goldfrapp.co.uk
- moondog junior (everyday i wear a greasy black feather on my hat, 1995): ondertussen al een oldie, maar zonder twijfel de meest charmante plaat ooit voor mij, waar ik ook in 2003 heel veel naar geluisterd heb
- sigur ros (untitles, 2003): compleet vernieuwend, auditief en visueel

Groetje van Joris
www.baldesboiteux.com