Ron Janssen (New FolkSounds / Diatonisch Nieuwsblad):

Frisian Cajun weekend gaf enorme kick

Mooiste cd's:
1. This side - Nickel Creek (Warner Brothers)
2. Bon rêve - Steve Riley and the Mamou Playboys (Rounder Records)
3. Another day - Solas (Shanachie)
4. Sweet liberty - Cara Dillon (Rough Trade)
5. An ocean´s breadth - Mick McAuley (Shanachie)
6. Bellow - John Spiers & Jon Boden (Fellside)
7. Transparant - Fluxus (HA´ Records)
8. Full steam ahead - GiveWay (Greentrax)
9. The first cut - Dr Faustus (Fellside)
10. Midnight rain - Rock Salt & Nails (Park Records)

Mooiste Muziek Moment:
Eigenlijk twee zeer uiteenlopende hoogtepunten:

1. De niet te evenaren goede sfeer tijdens het Frisian Cajun weekend te Pean. Dit weekend werd voor beperkt publiek in cajunstijl georganiseerd. Er waren optredens van onder andere Acadia, Alligator Express en The Downtown Cajun Band. Het diner op zaterdagavond kwam uit de cajunkeuken en er werden workshops cajunaccordeon en fiddle georganiseerd. De laatste middag was ingericht met een boottocht (vol muziek) over de Friese wateren met de Frisian Queen, de enige Mississippiboot in Nederland. Dit weekend gaf een enorme kick omdat de onderlinge sfeer uitermate goed was.

2. Het intieme concert van accordeonist Leo McCann in Stornoway, Lewis, Schotland. Tijdens onze jaarlijkse lange-afstand wandelvakantie kwamen we in Stornoway aan, en zagen vrijwel direct een aankondiging van dit concert in het Gaelic. We konden het natuurlijk niet ontcijferen maar na enige navraag bleek het concert pas over twee dagen te zijn. Voor ons reden genoeg om even in Stornoway te blijven.

Mooiste muziekvoorspelling 2004:
Ik kijk vol spanning uit naar alle bands die tijdens het Vlaamse Jong Folk project aan bod zijn gekomen. Ik ben zeer benieuwd hoe al die groepen een eigen weg gaan vinden.