Groeten,
Louis

Marco Bressers is multi-instrumentalist van de groep Kneedeep. De muziek van deze Eindhovense driemansformatie KneeDeep laat zich omschrijven als akoestische popmuziek, waarin uitstapjes naar folk, black romance, theater-, en filmmuziek niet vreemd zijn. KneeDeep is sinds anderhalf jaar actief in het podia- en clubcircuit.

Marco Bressers
Ramses Shaffy, wat een stem, wat een vent!

Mijn mooiste muziek moment dit jaar wat KneeDeep betreft,is ongetwijfeld ons optreden op het Festival Boulevard. Drie avonden lang in een heus theater en een beetje tot onze verassing, twee van de drie avonden helemaal uitverkocht en de laatste avond goed gevuld. We hadden samen met Antonio Almeida (trompettist en theatermaker)een theatervoorstelling gemaakt met de titel: ’Een kikker op laag water’. Uiteindelijk bleek dat we de gehéle produktie zelf moesten doen. Dus licht, geluid, reclame en niet te vergeten
medewerkers werven. Uiteindelijk met een crew van zo’n twintig mensen is het een groot succes geworden. Maar de intense druk en spanning die erbij kwam kijken zorgden er wel voor dat we elkaar even niet hoefden te zien de week erna.

Een ander mooi muziek moment dit jaar voor mij, was het optreden van ‘mijn held’ Ramses Shaffy in het Oude Luxor theater. Al jaren was het een wens van mij om Ramses live mee te maken. Geweldig, wat een stem en wat een vent! Daarna heb ik hem backstage ontmoet... lucky me.

Verwachting
Dit afgelopen jaar heb ik op de harde manier moeten leren hoe pijnlijk verwachtingen soms kunnen zijn. Als ze niet uitkomen kun je er behoorlijk ziek van zijn. Wij voelen ons nu op ons best als we ontspannen met elkaar muziek maken en de nummers blijken ‘het’ voor ons te hebben. Het is vreemd maar als we niet zo bezig zijn met ‘we moeten dit en dat’, dan lijken de mooie dingen als vanzelf op ons pad te komen. Maar sportief als ik ben geef ik toch een verwachting: Wij breken eerst door, met een nummer één hit!
En daarna spelen we een theatertour door Nederland en België.

CD's
In het begin van het jaar domineerde Admiral Freebee, nogal in mijn cd speler. Ook werk van Björk kwam veel voorbij. Carnival of Circumstance van The Watchman heeft menig rondje gedraaid evenals Wally Tax en Nick Cave.
Verder de vaste basis van o.a. John Lennon, The Doors, Velvet Underground, Jaques Brel, Neil Young , Paul Weller, Jeff Buckley en Ramses Shaffy.

Jan is een en al hart
Het spelen bij Jan van Rymenant (Espiral) is altijd een warm feest, Jan en zijn team kennen de zuiverste vorm van gastvrijheid en beleving. Daarom alleen al is het concert bij Espiral mij het meest bijgebleven. Jan is één en al hart!
Verder het concert van Ramses natuurlijk, en die van Jools Holland in 013
en een optreden van Mariëlle Woltring in Boxtel.

Chagrijnig
KneeDeep´s J.P. heeft de smaak van liedjes maken en zingen te pakken gekregen, zodat we met recht een singer/songwriters trio genoemd mogen worden. Er is interesse voor ons in het hoge noorden en wat aansluiting zouden wij daar graag vinden. Rens van Dijk(Matzko)kan heel mooi zingen daar gaan we denk ik meer van horen. Verder signaleer ik ook dat we vaker muzikanten tegen komen her en der, die zo verschrikkelijk chagrijnig zijn, zowel op als rondom het podium waarbij ik me dan wel eens afvraag waarom ze niet gewoon thuis blijven.

BOINK
BOINK het festivalleke was echt gezellig. Lekker gespeeld daarna backstage met Hans van Wè-nun Henk en Jan van Rymenant en Kandoris en een hoop andere gasten. Daar hebben we ons goed vermaakt.
Namens mezelf en de rest KneeDeep wens ik iedereen een gezond en een gelukkig 2005.

Marco Bressers
KneeDeep, www.kneedeep.nl