Dubius niet enkel geïnspireerd
door traditionele Nederlandse muziek

Marcel Grotens, de doedelzakspeler van de groep Dubius wil graag een misverstand uit de weg ruimen. In ons nieuws en in onze cd-bespreking van deze Nijmeegse band hebben wij het over muziek gebaseerd op Nederlandse traditionele muziek. Om fans van traditionele Nederlandse muziek niet te willen misleiden laat Marcel graag weten dat slechts een nummer van hun mini-cd daadwerkelijk geënt is op Ned. Trad (De Slager).
Marcel: "De rest op Scandinavisch trad. (Wals) Frans trad.(Gras) en vooral het nieuwe werk komt zo goed als totaal uit eigen koker".
Nu is het wel zo dat wij nog steeds menen dat wil je het eigen werk van Dubius duiden, je ministens zou moeten zeggen dat het de reuk heeft van Vlaams/Nederlandse traditionele muziek, dat het in dat idioom is geschreven, maar op een eigentijdse akoestische wijze is gearrangeerd á la Ambrozijn.
Overigens heeft Marcel niets dan lof voor Folkforum.nl: "Een zeer 'uitputtende' site. Wat een informatie zeg! Ik vind het voor folkmuziek een erg riante site. De liefde voor het genre en de vernieuwing stralen er vanaf. Ga zo door!