Wannes Van de Velde krijgt, op verzoek van zijn familie, geen monument of standbeeld in Antwerpen, en ook geen straat of plein met zijn naam, zo meldt De Standaard. Wel wordt de eerste gedichtenmuur in de stad gewijd aan de volkszanger, die in november overleed. Bovendien zijn er begin juni vier hommage-concerten, en verschijnen een cd-box en een compilatie-cd met werk van Van de Velde.

'Aan het volkscafé 't Half Souke in de Hoogstraat, waar hij geregeld iets kwam drinken, verschijnt eind april de tekst van het lied De zwerver', zegt Philip Heylen, de Antwerpse schepen van Cultuur in De Standaard. Deze muur wordt op 29 april onthuld, op de verjaardag van Wannes Van de Velde.

Verder meldt De Standaard dat Dree Peremans werkt aan een liedjesboek en een biografie, die over enkele jaren verschijnt, en Herman Selleslags stelt een fotoboek over leven en werk van de zanger samen. De cd-box die dit najaar verschijnt zal ongepubliceerd werk bevatten, later komt dan een verzamel-cd uit met het werk van Wannes Van de Velde.

Op www.wannesvandevelde.be staan de data van de hommage-concerten (3, 4, 5 en 6 juni 2009) en de deelnemende artiesten, waaronder leden van de familie De Cauter, Roland Van Campenhaut, Paul Rans, Water & Wijn, Vera Coomans....