Afgelopen zondag presenteerde Gerard van Maasakkers zijn nieuwe theaterprogramma en de bijbehorende cd Deze Jongen in De Kleine Komedie in Amsterdam. Merijn Henfling geeft 3 sterren in De Volkskrant en concludeert dat deze vriendelijke theaterreus zijn opmars buiten Brabant gaat voortzetten.

Deze Jongen is minder uitbundig van opzet dan de jubileumvoorstelling en Merijn Henfling vindt ook niet elk nummer even raak, maar ziet toch genoeg moois voorbijkomen. Hieronder enkele citaten:

...De 60-jarige Brabander schreeuwt zijn boodschap niet van de daken, maar zegt het met liedjes: subtiele nummers over kleine en grote gebeurtenissen in zijn eigen leven, met het nodige engagement...

...Bijzonder energiek is het nummer Dansen dat hij maakte met een jonge slagwerkgroep uit een sloppenwijk in Rio de Janeiro. Tijdens de première was een deel van de groep aanwezig voor een feestelijk gastoptreden - je zou wensen dat ze er de hele tournee bij zijn.
Hij verstaat de kunst van het verhalen vertellen. In 19 in '68 zingt hij over zijn verlangens als 19-jarige Brabantse jongen. Dat levert een typisch Van Maasakkers-understatement op als: ‘Ik wou vrij zijn en met iemand slapen, dat kon alleen in Amsterdam - in Nuenen kwam daar weinig van.'...