Afgelopen week verscheen het april/mei nummer van New Folk Sounds. Op de cover staat Annemarieke Coenders. Rob van Niele spreekt met haar over de samenwerking met drummer Wim Sebo en het schrijven van songs in het Engels.Verder staat in dit nummer een interview van Marius Roeting met Rudy Velghe en Raquel Gigot van Orion, dat vorig jaar hun vierde cd Strawberry Town uitbracht.
Eelco Schilder spreekt met de leden van de Deense groep Valravn over het ontstaan en de achtergronden van deze band, naar aanleiding van hun cd Koder på snor.
Luther Zevenbergen spreekt met Jankobus Seunnenga over zijn nieuwe `Friese dichters' project. Uiteraard komen ook het recente (Pigmeat) en het minder recente (Kobus gaat naar Appelscha) verleden ter sprake. En of er nog een Kobus-reünie komt? `Ik houd niet van reünies. Dat verbreekt toch de herinnering, vind ik.'

Joop van den Bremen gaat op bezoek bij Cor Mutsers en Jennemieke Snijders en Hans van Deelen praat met Ron Janssen van Sally Goodin over de old-time Amerikaanse folk die zij spelen, een voorloper van de bluegrass.
Dries Delrue beschrijft het leven van de Chileense vrijheidszanger Victor Jara, die in 1973 door de Chileense junta van Pinochet werd vermoord en onlangs een herbegrafenis kreeg. Luther Zevenbergen gaat in de rubriek Het Meesterwerk in op de debuutplaat Little van Vic Chesnutt.
Uiteraard bevat dit nummer van New Folk Sounds een heleboel (57) cd-recensies, 9 ultra-korte cd-bespekingen en een concertagenda.
Zie ook: www.newfolksounds.nl.