Op 5 maart verschijnt The Plum Tree And The Rose, het derde album van Sarah McQuaid. Als voorproefje hierop heeft de zangeres alvast een single uit: The Sun Goes On Rising. Vanaf 6 maart is ze ook te zien op diverse podia in Nederland.

De warme alt van Sarah McQuaid is een genot om naar te luisteren en daarnaast is ze sterk op gitaar. Met de single geeft ze al aan dat haar nieuwe cd meer eigen songs gaat bevatten, waar voorganger I Won't Go Home 'Til Morning vooral draaide rond de folktraditie van de Appalachen. Op The Plum Tree And The Rose kunnen we enkele parabels verwachten, zoals het verhaal over het leven van de 16de eeuwse zakenvrouw Bess of Hardwick of een meer universele reflectie over de onsterfelijkheid van de ziel, opgedaan in een kathedraal. Daarnaast zullen de liedjes elementen uit haar persoonlijke ervaringen bevatten. Net als haar vorige albums is ook deze plaat opgenomen door Trevor Hutchinson (Lúnasa, Waterboys) en is Gerry O'Beirne, die ook meeschrijft aan de liedjes, weer verantwoordelijk voor de productie. Het album wordt uitgegeven door Waterbug Records, een label uit Chicago.

sarah mcquaid - the sun goes on rising

Sarah McQuaid - The Sun Goes On Rising (single)
Titelnummer van de single, The Sun Goes On Rising, is een wat filosofisch ingesteld stuk met gitaar en percussie, waar Solid Air (een cover van John Martyn) een wat zwoeler en tegelijk melancholiek karakter krijgt door toevoeging van een enkele trompet. De instrumental The Duke Of Somersette's Dompe (deze verschijnt alleen op de single) is gebaseerd op een 16de eeuws stuk voor luit, dat een DADGAD-arrangement heeft gekregen en een licht barokke klankkleur heeft gehouden.

Mirjam Adriaans

Vanaf 6 maart is Sarah McQuaid op diverse plekken in Nederland te zien om haar nieuwe single en album te promoten. Wie het album voor 26 februari 2012 bestelt krijgt er gratis de download van de single bij. Voor meer info kijk op haar website: http://www.sarahmcquaid.com/.

Tourdata NL/B maart 2012:
4 maart Folk En Zo Live @ De Oude Remise -- Oudezijl 1, 9693 PA Bad Nieuweschans (14:00 uur)
http://www.folkenzo.net/

4 maart
Kerk - Nieuw Beerta -- Rozenstraat 2, Nieuw Beerta 9686 RN (15:30 uur)
Dubbelconcert met Linde Nijland & Bert Ridderbos (http://www.lindenijland.nl).

6 maart
Acoustic Roots Café @ De Rode Pimpernel -- Hinthamerstraat 109, 's Hertogenbosch 5211 MH
http://www.derodepimpernel.nl

7 maart
Huisconcert Nuenen
http://www.bartdewin.nl/biografie/livingroom.php

9 maart
L'is 't Waar? Evenementencafé -- Waversebaan 139, 3050 Oud-Heverlee (B),
http://www.listwaar.be

10 March 2012
Razzmatazz Muziekpodium -- Middelburgsestraat 113 boven, 4388 VP Oost-Souburg
http://www.razzmatazzpodium.nl

11 maart
Kerk - Garmerwolde -- Dorpsweg 69, Garmerwolde 9798 PD
Dubbelconcert met Linde Nijland & Bert Ridderbos (http://www.lindenijland.nl).

25 maart
Taverne De Waag -- Damstraat 29, Haarlem 2011 HA
http://www.tavernedewaag.nl