Folkwoods benefiet-cd
Diverse artiesten - Internationaal Folkwoods Festival 2000 - 2012 Compilatie - eigen beheer, bestel via www.folkproject.nl

Op initiatief van Joris Barnier hebben 15 Nederlandse bands die ooit op Folkwoods stonden samen de kosten gedragen om een benefiet-cd voor het Eindhovense festival (dat in 2013 een jaar overslaat door financiële problemen) te maken. Van singer-songwriter tot bluegrass, van Keltisch repertoire tot balfolk, Balkan of feestfolk, deze stromingen waren afgelopen 12 jaar niet alleen vertegenwoordigd op Folkwoods, maar ook op de 2000-2012 Compilatie.

Sommige bands zijn bezig met nieuw werk en hebben besloten om daarvan een nummer te doneren (zoals de Folkaholics van initiatiefnemer Barnier, Kalio Gayo, Kelten Zonder Grenzen), andere hebben gekozen uit hun bestaande repertoire of een live opname (Gonnagles). De compilatie is in slechts drie maanden tijd tot stand gekomen, waardoor er geen grote namen (die toestemming nodig hebben van een platenmaatschappij) of buitenlandse bands op staan. Dat heeft dan wel als voordeel dat de luisteraar een leuk overzicht krijgt van wat de Nederlandse folk op dit moment zoal te bieden heeft.

Folkwoods 2000 - 2012 Compilatie is te bestellen voor €12,50 (incl. verzendkosten) in de webwinkel van de Stichting Bijzondere Folkprojecten, maar zolang de voorraad strekt ook te koop bij de deelnemende bands en bij Eindhovense folkbals.

Playlist Folkwoods Benefiet-cd
2000-2012 compilatie

1. Folkaholics - Sally MacLennane
2. Kalio Gayo - Ghazo
3. BZB - 7 dagen 7 zonden
4. Gonnagles - L'Orage (live @ Concordia)
5. The Campfire Collaboration - Roll in my sweet baby's arms
6. Volt! - BAM
7. Tinkers drinkers dreamers - The Plains of Waterloo / Lord Mayo
8. Rapalje - Johnie Cope / The Geese in the Bog / Turf Lodge
9. Autumn Sun - Blue dress
10. Scrum - A Song About Absolutely Nothing - Garry Boyle Mix
11. Ball Noir - Last Day
12. Blue Grass Boogiemen - Alone and Forsaken
13. Kelten zonder grenzen - Riddles in the Dark
13. Slag ende Stoot - Tourdion
15. LQR - Pinocchio (radio-edit)