ben weaver - i would rather be a buffalo
Ben Weaver - I Would Rather Be A Buffalo - Hymie's Records

De Amerikaanse singer-songwriter Ben Weaver hanteert bij zijn rustige laid-back zang op zijn album I Would Rather Be A Buffalo slechts ‘n gitaar of banjo (en soms bas). Sporadisch hoor je een tamboerijn. Denk bij zijn songs gerust aan ‘n  Ramblin Jack Elliott, ‘n Tucker Zimmerman of The Band. 

Ik krijg bij Weaver nóg meer associaties. Meteen in het eerste nummer, de banjo-song Divided By Animal is Derroll Adams niet ver weg, zoals ook op Don’t Despair, een korte instrumentaal op ‘n eenzaam wandelende banjo.
Als Weaver’s stem overslaat hoor je Townes Van Zandt, zeker in gitaar-songs als Ramblin’ Bones, het fingerpicking Appaloosa, Franks Getaway Car en het ruim acht minuten durende Lowride.  


Zijn promotietour volgde de Missisippi van Minneapolis tot aan New Orleans. Hij deed dat volledig op de fiets met zijn banjo en gitaar. Soms besloegen zijn fietstochten wel 150 kilometer. Weaver is dan ook niet enkel een advocaat & singer/songwriter/dichter, maar ook een groot liefhebber van fiets en natuur. Tijdens de tour richtte hij zijn aandacht ook nadrukkelijk op natuur & milieu. Hij haakte aan bij milieugroeperingen, assisteerde bij het reinigen van rivieren, zocht inheemse plantensoorten en verspreidde de zaden daarvan net zoals zijn liedjes, gedichten en verhalen… 


H.H.