Vandaag (22 september 2017) is Three Sisters verschenen, de nieuwe single van de Belgische formatie Eriksson Delcroix. Het is een samenwerking met het Sun Sun Sun Orchestra, een strijkorkest waarmee de band begin 2018 ook op tour zal gaan. De single is alvast op Youtube te beluisteren en is te streamen of te downloaden via o.a. Deezer, Spotify, iTunes en Google Play..

Zanger en gitarist Bjorn Eriksson maakte deel uit van Zita Swoon en was verantwoordelijk voor de muziek uit de film Broken Circle Breakdown, Nathalie Delcroix is bij folkliefhebbers ongetwijfeld bekend als een van de zangeressen van Laïs, dat eind jaren negentig mede aan de wieg stond van een folkrevival bij onze zuiderburen. Samen vormen ze de kern van de Belgische formatie Eriksson Delcroix.

Via de website van Eriksson Delcroix (http://www.erikssondelcroix.com/) vinden we de volgende info over de samenwerking met het Sun Sun Sun Orchestra dat zijn naam iets lijkt te hebben aangepast:

Nadat contrabassist Tim Vandenbergh van Sun*Sun*Sun Orkestra in 2015 een aantal arrangementen had verzorgd voor Heart Out Of Its Mind van Eriksson Delcroix, waren zij op de voorstelling van het betreffende album in de Antwerpse Roma ook op het podium te gast. Wie erbij was, zal het moeiteloos en enthousiast kunnen beamen: een en ander zorgde voor magische momenten. Dat is mooi, dat is goed, maar het nog betere nieuws is dat die avond concrete gevolgen zal hebben en dat de samenwerking tussen beide groepen in 2018 zal worden verdergezet. De combinatie van Tim Vandenberghs sfeervolle, enigszins duistere, noem het ‘geheimzinnige’ arrangementen en de bijzondere, hoogkwalitatieve sound van het vijfkoppige strijkensemble met de zeer eigengereide country van Bjorn en Nathalie is te geslaagd om haar aan het publiek te onthouden.

Wat te verwachten? Nieuwe nummers, covers van vergeten parels, een aantal uitgebeende songs uit het Eriksson Delcroixrepertoire – optredens, kortom, die als bloedstollend en onvergetelijk zullen worden ervaren, en waarvoor muziekliefhebbers van alle gezindten Jeroen Baert, Seraphine Stragier, Yumika Lecluyze, Karel Coninx, Tim Vandenbergh, Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix innig dankbaar zullen zijn.

Als we even verder zoeken zien we dat de leden van Sun*Sun*Sun Orkestra geen onbekenden zijn in de folkwereld, zo maakte celliste Seraphine Stragier deel uit van de getalenteerde folk- en balgroep Anveld en was violist Jeroen Baert lid van Sioen en Bal des Boiteux (waar ook contrabassist Tim Vandenbergh in zat). De groep heeft een pagina op Facebook.