De uit Tilburg afkomstige Katrien Verheijden is druk met de voorbereidingen van haar Nederlandstalige album, waarin het werk van de iconische Janis Ian centraal staat. De in Nashville woonachtige  zangeres en songwriter heeft haar medewerking inmiddels ook al toegezegd! Om het project grondig te lanceren (in de eerste helft van 2018) heeft Verheijden assistentie ingeroepen van het Tilburgse crowdfunding platform Tilburgvoorcultuur.nl. Online is ‘het publiek’ reeds enthousiast, getuige het grote aantal donaties tot dusver.

Verheijden: in het dagelijks leven ondermeer docente op de Fontys Hogeschool voor de kunsten houdt niet bepaald van half werk. Al geruime tijd is ze samen met Kiki Schippers (winnares AMG Schmidtprijs 2016 beste lied) bezig om de teksten van de Amerikaanse Janis Ian te vertalen c.q. om te zetten en de liedjes te her-arrangeren naar haar eigen hand en dit niet zonder resultaat.  Ian c.s. reageerde richting Tilburg met onderstaande quote.
We’re trhilled about the progres you’re making and Ian is honored that a vocalist of your talent would create an album entirely of her work”.
Janis Ian (1951) vergaarde ‘wereldroem’ met o.a. haar singles  Fly Too High en At Seventeen en is nog steeds actief als artieste.
Vanwege het enthousiasme uit Amerika, is het de bedoeling dat Verheijden en Ian ook een tweetal duetten gaan opnemen dit najaar. 
De release van het nog titelloze album zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2018 gaan plaatsvinden.

Katrien Verheijden
Katrien Verheijden


Voor het crowdfundingproject zie: https://www.tilburgvoorcultuur.nl/project/katrien-verheijden-zingt-janis-ian/
Website Katrien Verheijden: www.katrienzingtjanis.nl