Singer-songwriter Eugene Ruffolo liet onlangs zijn boek Canto per Mangiare: Songs and stories from an Italian kitchen in de schappen zetten. Het is het literaire verlengstuk van Eugene Ruffolo’s gelijknamige Italiaanstalige gezongen cd, die nagenoeg gelijktijdig verscheen. Het boek is een eerbetoon aan de Italiaanse eetcultuur, het slaat een brug tussen de twee kustvormen koken en muziek maken.

Het was een lang gekoesterde droom mijn favoriete Italiaanse liedjes opnemen” zegt Ruffolo hierover. “Door de jaren heen verzamelde ik deze muziekstukken. Sommige zijn geliefde Napolitaanse volksliederen, anderen zijn originals uit de jaren zestig en zeventig. Heb er natuurlijk ook een paar zelf geschreven” vervolgt hij. Ruffolo nam een aantal liedjes op tijdens zijn rondreizen door Italië. Het leeuwendeel legde hij vast in zijn thuishaven New York City.
Onderweg kwam Ruffolo een aantal zeer vakbekwame muzikanten tegen. Daarmee bleek hij in staat de muzikale details orkestraal aan elkaar te verbinden. Canto per Mangiare is een erg fraai gemaakt document. Boek en plaat stralen een zekere rust uit die je van een singer-songwriter van het kaliber Eugene Ruffolo kan en mag verwachten.

Canto per Mangiare Tour 2018
Eugene Ruffolo komt binnenkort ter promotie van zijn boek en cd Canto per Mangiare: Songs and stories from an Italian kitchen naar Nederland.
Geplande data:
Vrijdag 27 april Teatro Munganga in Amsterdam
Zondag 29 april Theater De Kroon in Waddinxveen (middag concert)
Zaterdag 5 mei Cultuur Cafe (Radio show)
Zaterdag 5 mei Sint-Jacobskapel in Nijmegen aanvang 20:30
Maandag 6 mei Italiaans restaurant La Laterna in Venlo (middag)