Folkband Town of Saints brengt vandaag de nieuwe single Up In Smoke uit. Het is de eerste single van een nieuw album, waarover snel meer. De single is nu overal beschikbaar en de band kondigt meteen ook een Nederlandse tour aan voor het einde van het jaar, waarvoor tickets nu te koop zijn.

Na het uitkomen van No Place Like This, het laatste album van Town of Saints, was er een jaar vol tours en festivals. Hierna volgde een lange periode van bezinning waarin er bijna werd besloten om te stoppen. Dit plan veranderde toen Harmen en Heta opeens weer een aantal akoestische shows speelden als duo en met de band. Helemaal terug naar het begin, met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk bereiken. Daarna was er weer inspiratie voor nieuwe muziek, met Up In Smoke als eerste voorproefje van wat eraan komt.

Harmen over de nieuwe single: “‘Up In Smoke’ is een nogal donkere overpeinzing die de totale nutteloosheid van ons bestaan op niet al te subtiele wijze beschrijft, een lallende kroegzang onder aanvoering van een raspessimist, het lijflied van de eeuwige doemdenker... Één manier om om te gaan met het “einde van de wereld” is alles te laten vallen, het op een zuipen te zetten en niet meer achterom te kijken. Dit alles is uiteraard geheel overtrokken en niet te serieus bedoeld. Alhoewel...

Up In Smoke is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Deezer, Apple Music en Bandcamp. Volgende week vrijdag wordt de video voor Up In Smoke uitgebracht.
Town of Saints kondigt ook een clubtour aan. Ze spelen komend najaar (2018) op de volgende plekken:

24/11 De Amer, Amen
25/11 TivoliVredenburg, Utrecht
30/11 Merleyn, Nijmegen
07/12 V11, Rotterdam
08/12 Cinetol, Amsterdam
09/12 Hedon, Zwolle
14/12 Vera, Groningen
Tickets nu te koop via www.snowstar.nl/shows