De Mille Feux heet de nieuwe EP van de Parijse singer-songwriter Baptiste W. Hamon en is nu beschikbaar. De vier tracks tellende release is fysiek - op cd - alleen in de Benelux verkrijgbaar, in winkels en tijdens zijn shows in Nederland. Hamon tourt van 21 februari tot en met 3 maart door Nederland. Een maand na het eind van de tour, vrijdag 5 april, verschijnt met Soleil, Soleil Blue een volwaardig nieuw album.

Baptiste W. Hamon combineert in zijn werk traditionele rootsmuziek met chansons, maar de nieuwe EP toont dat hij zich niet volledig laat beperken door deze kaders, een lijn die hij doortrekt op het aanstaande album. “Het is enerzijds meer Frans, omdat de opnames gemaakt zijn in Frankrijk met Franse producers, en door het gebruik van drumcomputers ook moderner. Maar anderzijds is mijn muziek ook nog steeds erg folk en Amerikaans, omdat bijna alle nummers in de VS zijn geschreven tijdens mijn trips daar, en 90% van de muziek die ik recent beluisterd heb en me beïnvloed heeft Amerikaans is”, aldus Hamons persoonlijke analyse van het nieuwe geluid.

De aanstaande tour door Nederland voert het gezelschap - Hamon (zang/akoestische gitaar) brengt Louise Lhermitte (viool/toetsen/backing vocals) en Benjamin Plouvier (elektrische gitaar) mee - langs schilderachtige locaties in Nederland, waaronder een aantal kerken en andere historische gebouwen. De reeks start op 21 februari in de Joriskerk in Venlo en eindigt op 3 maart met een show in de bovenzaal van Paradiso in Amsterdam.

Baptiste W. Hamon heeft rondom de release van zijn debuutalbum L’insouciance (2017) veel in Nederland gespeeld en veel media-aandacht gehad, met shows op onder andere ESNS17, Into The Great Wide Open en TakeRoot en TV-optredens bij De Avondetappe en Vrije Geluiden. Het succes in Nederland heeft de Parijzenaar aangenaam verrast. “Met uitzondering van een aantal shows in Texas in 2016 - toen ik op South By South West speelde -, had ik nog nooit buiten een Frans sprekend land opgetreden. Om geconfronteerd te worden met een publiek dat niet vloeiend Frans spreekt, als ze het überhaupt al spreken, vond ik vooraf erg spannend en zag ik als een grote uitdaging. Ik werd geraakt door de vriendelijkheid van de mensen die ik in Nederland heb ontmoet, en hun muziekkennis. Ze bleken veel van Franse muziek te weten, maar ook van Amerikaanse folk, de twee genres waar ik veel affiniteit mee heb. Dus ik had al gauw het gevoel dat mijn muziek begrepen werd”, aldus Hamon.

baptiste w hamon - de mille feux 
Tourdata februari / maart 2019:
21 februari – Joriskerk (door Grenswerk), Venlo
22 februari – 2 Meter Sessies, Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
23 februari – Night Fishing, Klokgebouw, Eindhoven
24 februari – De Statenzaal (door Hedon), Zwolle
26 februari – Folk in de Wâlden, Oentsjerk
27 februari – Luxor Live, Arnhem
28 februari – Witte Kerkje, Terheijden
1 maart – USVA (door de Oosterpoort), Groningen
2 maart – De Amer, Amen
3 maart – Paradiso, Amsterdam

EP De Mille Feux op Spotify
Video Je Brûle op Youtube
Baptiste W. Hamon is terug te vinden op Facebook en Instagram.