Burned Before is de nieuwe single van zangeres AVA NOVA. Waar haar vorige songs meer richting de synthpop en elektronische muziek gingen qua stijl, heeft Burned Before een geheel nieuwe sound gekregen. Een breekbare indieballad waarin de zangeres een andere kant van zichzelf laat zien. 

AVA NOVA schreef Burned Before met een van haar beste vrienden, de Haagse muzikant Benjamin Lampe. Het nummer omschrijft een kwetsbare fase waarin iemand zichzelf openstelt aan een ander persoon met al de bijbehorende gebreken, pijn en imperfecties. Met Tim Biesta (bekend onder alias ILIVEHERE.) werd het nummer afgemaakt.



Voor de videoclip van Burned Before, gemaakt door Chris Pedis (Highscaler Studios), zag AVA NOVA een uitgelezen kans om ook haar schildertalent in beeld te brengen in de vorm van het creëren van een zelfportret. De lading die de video hierdoor krijgt (het later in brand steken van haar kunstwerk en “perfecte plaatje”) is precies waar zij naar op zoek was. “Ik wil laten zien dat ik niet alleen een popprinses ben die mooi zingt en gave foto’s post.”



AVA NOVA bracht in 2018 haar debuutsingle uit, waarna ze al snel werd opgepikt door 3FM. In 2019 verscheen de EP As You Please, in 2020 gevolgd door debuutalbum Poppy But Unpolished. AVA NOVA deed in 2018 mee aan de Popronde en speelde al op menig festival en poppodium.



Videoclip Burned Before: https://www.youtube.com/watch?v=H-WfX0C9yvY