Linde Nijland toert van 10 t/m 17 oktober met de Servische zangeres Danica Krstic in Nederland. Op dinsdag 12 oktober zijn ze te gast bij Folk in de Wâlden in Oentsjerk.

Eigentijdse Angelsaksische en traditionele Balkan-folk ontmoeten elkaar. Op 12 oktober komt Linde Nijland met de Servische folkzangeres en wonderkind Danica Krstic en haar band naar Stania State in Oentsjerk.

Tijdens een avontuurlijke, muzikale reis over land naar Bhutan, ontmoette Linde Nijland (Ygdrassil, Sandy Denny project) eind 2008 de toen 13-jarige zangeres Danica Krstic. Ze zongen twee nummers samen voor een DVD project en hun stemmen bleken wonderlijk goed bij elkaar te passen. Hoewel volledig verschillend in zangstijl en culturele achtergrond bezit hun zang een sterke overeenkomst; puurheid...en de kracht om daarmee zelf zonder begeleiding het publiek te betoveren. Ook in uptempo nummers, begeleid door Danica's band op accordeon, contrabas en gitaar, weten de zangeressen elkaar te vinden.

In oktober geven beide zangeressen een reeks concerten in Nederland. Tijdens deze tour laten Linde en Danica zich horen uit hun eigen muzikale achtergrond, maar ontmoeten beiden elkaar ook. Te horen is hoe muziek verbindt en grenzen wegvallen.

linde nijland en danica krstic en band

Danica Krstic laat met haar muzikanten het beste uit de Balkan folk-traditie horen, waarbij haar krachtige - en voor haar leeftijd uiterst volwassen stem - elk publiek gegarandeerd betovert. In haar eigen land en elders in Oost-Europa is het wonderkind een snel rijzende ster en al te horen geweest bij grote manifestaties en festivals. Luister eens op: www.myspace.com/danicakrstic.

Linde Nijland heeft in de 18 jaar dat ze optreedt en CD's maakt, met haar kristalheldere stem en liedjes internationaal furore gemaakt in de muziektraditie van Engeland, Ierland en Schotland, met als hoogtepunt haar schitterende optreden in 2009 met Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen. Ze wordt de afgelopen jaren bijgestaan door begenadigd snarenman Bert Ridderbos (Törf) op cittern en gitaren. Samen reisden ze met hun muziek al de halve wereld rond en gaven ze optredens in onder meer Ierland, Engeland, Duitsland, India, Iran en Bhutan. Website: www.lindenijland.nl

dinsdag 12 oktober 2010
zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
aanvang: 20.30 u
entree: 15 euro
reservering: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2562736

kijk ook eens op  www.folkindewalden.nl.

Tourdata 2010 van Linde Nijland en Danica Krstic & Band:
10 oktober: Kerk, Scheemda
12 oktober: Folk in de Wâlden, Oentsjerk
15 oktober: Coco Maria, Veenhuizen
16 oktober: kerk, Obergum/Winsum
17 oktober: Nicolaaskerk, Oldenzijl