Op dinsdag 25 april is de Angolese singer-songwriter Aline Frazão te gast bij Grounds in Rotterdam, support is de in die stad woonachtige singer-songwriter Poliana Vieira.

Op 25 april 2017 vieren twee jonge singer-songwriters Revolução dos Cravos met een concert in Grounds te Rotterdam. Op de kop af 43 jaar geleden daarvoor (25 april 1974) vond de Anjerrevolutie plaats in Lissabon; het begin van het democratiseringsproces in Portugal. Headliner deze avond is de Angolese Aline Frazão en als support act staat de Rotterdamse Poliana Vieira op de planken.
 
Aline Frazão is een singer songwriter/ gitariste die werd geboren in Angola, maar verhuisde op haar 18e jaar naar Lissabon om in Portugal te gaan studeren. Ze groeide op in Luanda met muziek die haar moeder draaide in stijlen als morna’s, coladeiras, batuque en funana afkomstig uit Kaap Verdië: “Het is een deel van onze cultuur en daarom ook van grote invloed in mijn muziek,” zegt Aline. ”We zijn er nauw mee verbonden, in het bijzonder de ritmes van het eiland Santiago, zoals de funana en batuque die zeer Afrikaans zijn.”
 
Aline schrijft haar eigen nummers. “Poëzie maakt een belangrijk deel uit van mijn werk door de woorden en hun essentie: van de meer persoonlijke nummers, tot de meer sociaal en politiek gerichte” aldus Aline tijdens een interview met journalist Rik van Boeckel.
 
Apart from being the end of the dictatorship in Portugal, the 25th of April was an important turning point on the struggle for Angola's Independence. The Revolution in Portugal was also a result of the pressure of the war, which started in 61 and was causing a profound damage in both countries. People were broken and tired of seeing their sons die in that absurd war. When the freedom fighters in Angola heard about the Revolution, that meant hope. That meant things would change in our country, hundreds of prisoners would come to freedom and our Independence would come soon. Fortunately it came in November ‘75. So, this day is also an important day to Angola, Mozambique, Cabo-Verde and Guinea Bissau and we should celebrate it together says Aline Frazao’.
 
Onlangs is Aline’s vierde album Insular uitgebracht.

Aline Frazão
Aline Frazão

 
Line-up Aline Frazão:
Aline Frazão  (zang / gitaar), Marco Pombinho (piano / gitaar), Miroca Paris (percussie/drums) en Francisco Rebelo (basgitaar)
 
Music Matters presents:
In het voorprogramma van deze avond staat singer-songwriter Poliana Vieira die woonachtig is in Rotterdam. In 2012 won deze Kaapverdiaanse/Portugese, de Music Matters Award en was zij muziek ambassadrice van Rotterdam. Met haar eerste single His Love is Worth van haar debuutalbum Moods, werd ze het Radio 6 Soul & Jazz Talent.  Poliana wordt deze avond begeleid op gitaar.
 
Aline Frazão en Poliana Vieira in concert:
Dinsdag 25 april 2017 vanaf 20.00 uur. Deuren open 19.30 uur
Podium Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
http://www.grounds.nu/agenda/aline-frazao/
 
Links:
Aline Frazão:  https://youtu.be/RQFVFPB4SxI (live in Lissabon oktober 2016)
Aline Frazão: https://youtu.be/hcEiRmL-rtg (officiële videoclip)
Poliana Vieira: https://www.youtube.com/watch?v=HSjbyhIRvOo (Day like this)