Julie Murphy & Ceri Rhys Matthews zijn op zaterdag 13 mei bij Roots aan de Zaan in Zaandam, op zondag 14 mei staan ze in de reeks GUO-concerten in Oisterwijk.

Julie Murphy’s opmerkelijke, rijke stemgeluid is het visitekaartje van de uit Wales afkomstige folkgroep Fernhill. Time Out noemde haar een ’must see, must hear singer’.

En dat vond niemand minder dan Robert Plant ook: Julie Murphy behoort tot het illustere rijtje zangeressen (Sandy Denny, Allison Krauss) waar de voormalige Led Zeppelin-voorman op een album mee duetteerde – zo is zij prominent te horen op Plant’s album Lullaby and the Ceaseless Roar (2014). Eerder zongen beiden al als gasten op Further In Time, een album van The Afro Celt Sound System. Ze werkte ook samen met John Cale in de film A Beautiful Mistake.

Julie komt oorspronkelijk uit Engeland, maar woont al heel lang Wales, de geboortegrond van haar echtgenoot èn muzikale partner Ceri Rhys Matthews (gitaar, dwarsfluit, overigens eveneens lid van Fernhill). De Britse krant The Guardian noemde haar “een gigantisch talent, zowel in de traditionele folkmuziek en als singer/songwriter. Ze bezit een stem van een diepe, spectrale schoonheid - haar zang is hypnotisch en sereen”.

Julie Murphy
Julie Murphy


Naast haar werk met Fernhill, waarin ze traditioneel Welsh zingt, is ze eveneens een gerespecteerde solist en singer-songwriter, van wie wijlen DJ John Peel een groot fan was. Zo was haar solodebuut Black Mountains Revisited een experimentele ontdekkingstocht op het gebied van Engelse en Appalachian folk songs, en werd door het gerenommeerde muziekmagazine MOJO uitgeroepen tot hèt Folk Album van 1999.

Zaterdag 13 mei 2017
Locatie is De Kleine Waarheid, Klauwershoek 4-8 in Zaandam. Aanvang is 20:15, de deur gaat om 19:45 open. Reserveren kan middels een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kaartjes kosten €15.00, leden betalen €10.00.

Zondag 14 mei 2017
Tiliander, Oisterwijk
Aanvang 15:00 uur, entree €15,00
Zie ook: http://guo.inoisterwijk.nl