Van 7 t/m 11 juni is Daisycutter in Nederland voor een korte tour. Het trio rond Sara Milonovich doet Geldrop, Steendam, Zevenaar en Zaandam aan.

In de Hudson Valley upstate New York leidt zangeres/violiste Sara Milonovich haar formatie Daisycutter. Ze speelt een soort van Americana in een eclectische mix van indie roots-rock, alt-country en een vleugje bluegrass. Hoe rootsy kan het zijn!
Sara verliet op 16 jarige leeftijd school om met de bluegrass band The McKrells te gaan toeren en bouwde van daaruit een carière op waarbij ze samenwerkte met oa. Richard Shindell, Jeff Wilkinson, Eliza Gilkyson en niemand minder dan Pete Seeger. Met deze laatste was Sara in 2009 te horen op het album At 89 dat een Grammy Award won.
Met haar eigen band bracht ze in 2009 het titelloze debuutalbum Daisycutter uit welk door de Daily Freeman werd omschreven als “what Nashville would sound like if it was just a bit smarter”. In 2016 nam ze met Daisycutter het album Waiting for the Stars op.

Daisycutter
Daisycutter


Daisycutter tourdata:
woensdag 7 juni Roots in ’t Groen, Geldrop https://www.facebook.com/Roots-In-t-Groen-253704941346689
vrijdag 9 juni Podium Peter en Leni Steendam http://www.peterenleni.nl/
zaterdag 10 juni De Lantaern Zevenaar http://www.delantaern.nl/
zondag 11 juni Roots aan de Zaan Zaandam http://rootsaandezaan.nl/
 
Het optreden bij Roots aan de Zaan is het 50ste optreden in die reeks en de seizoensafsluiter, daarom mag elke betalende bezoeker één introducé meenemen, maar enkel indien vantevoren gereserveerd is (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wel uiterlijk door te geven op donderdag 8 juni.