Op zaterdag 10 juni viert de Brabantse folkgroep Vandiekomsa zijn tienjarig bestaan bij Dudok in Tilburg en ze hebben onder meer Wè-nun Henk uitgenodigd als gast.

't Begon in 2007 met 'n oproepje hier op Folkforum. Hein Augustijn zocht muzikanten om 'n Brabants folkgroepje te vormen.
En die heeft hij gevonden!
Ramon de Louw, liefhebber van dialect en verzamelaar van folkplaten reageert en weet nog wel iemand om de gelederen te versterken, David Cornelissen. Hij is met zijn liedjes en deuntjes vaak in Tilburg op straat en in café’s te vinden. De mannen vinden elkaar in het spelen en zingen van traditionele nummers en klassiekers van o.a. Veulpoepers BV en Gerard van Maasakkers.

Maar met drie fanatieke liedjesschrijvers binnen de bende verschoof 't repertoire al snel naar steeds meer eigen werk. Die eigen nummers zijn overigens zo diep in de traditie geworteld dat je hier en daar zomaar zou kunnen denken dat 't eeuwenoude liederen zijn...
't Lied van de kiepenboer en de Wijvendans behoren onderhand ook al tot de klassiekers.
Ze hebben de afgelopen jaren al op heel wat podia binnen en buiten de regio gespeeld en waren onder meer te zien op diverse festivals, zoals Elastiek Muziek, Festival Mundial en natuurlijk Parkfest.

Inmiddels bracht de groep ook al enkele platen uit, het titelloze debuut en de ep Baarschot Sessies zijn niet meer aan te schaffen, de jongste uitgave Vur Mekaar (2015) is zowel fysiek als digitaal nog wel beschikbaar. Ook zijn er al nieuwe liedjes onderweg, maar die kun je alleen bij concerten horen.

Vandiekomsa (foto Ronald Rietman)
Vandiekomsa (foto Ronald Rietman)

Anno 2017 bestaat Vandiekomsa uit:
Hein Augustijn: zang, gitaar, mandola (sinds 2007)
Ramon de Louw: zang (sinds 2007)
David Cornelissen: zang, mandoline, banjo en fluitjes (sinds 2007)
Maarten Roijackers: percussie (sinds 2012)
Marcel van Cuijk: contrabas (sinds 2012)
Kees Schoone: accordeon (sinds 2013)

Op zaterdag 10 juni 2017 viert Vandiekomsa z'n tienjarig bestaan met 'n avond vol muziek in de bovenzaal van Dudok in Tilburg.
Er zullen ook verschillende gastartiesten aanschuiven, waaronder Vandiekomsa's stadsgenoten Wè-nun Henk.
De presentatie is in handen van niemand minder dan Fred van Boesschoten.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: http://www.vandiekomsa.nl/10jaar/

Vrijdagmiddag 9 juni is de groep te gast bij Omroep Brabant Radio, in het programma Muziek & Zo.