Morgen, vrijdag 14 juli, speelt powerfolkband Matzko bij de Hootenanny Pizza avond in Eindhoven, om vervolgens door te rijden naar Frankrijk om daar enkele optredens te gaan doen.

Matzko speelt zelfgemaakte folk(rock) muziek met twee gitaren, een viool, een mandoline, een accordeon een contrabas en drie stemmen. Allemaal gespeeld door 4 mensen: Margriet Snellen, Peter Habets, Maurice Roosen en Rens van Dijk.
Na 10 jaar lang spelen in Nederland en ook daarbuiten gaven de bandleden elkaar in het jaar 2006 de ruimte en de tijd om volwassen te worden. In 2015 hebben ze die ambitie zuchtend opgegeven om nu in 2017 even enthousiast als in vroeger dagen over het podium te springen en het publiek lachend in de benen te krijgen: “We kunnen niet anders.”

Op vrijdag 14 juli 2017 speelt Matzko bij de Hootenanny Pizza avond van Geert Tiersma in Eindhoven, waarna ze doorrijden naar La Frasnée in de Jura. Daar spelen ze zaterdag in de tuin van Gite La Tulipe. Van zondag de 16e tot donderdag de 20e is Matzko te bewonderen in Marseille en in Avignon.