Om hun nieuwe cd Here To Distract You te presenteren gaat Red Herring vanaf 3 september op tour door Nederland, ze doen Amsterdam, Amen, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven en Almelo aan.

Red Herring, het duo dat een trio werd dat een kwartet werd, begon in 2015 aan een ambitieus project: het opnemen van een album dat vooral zou bestaan uit eigen nummers in zorgvuldig uitgewerkte arrangementen, die vol leven en passie uit je speakers springen, alsof deze drie heren en dame bij je zijn in je woonkamer, in de auto, of in welke ruimte dan ook jij naar muziek luistert. Zoals dat gaat met leven en passie was de weg niet zonder obstakels. Banjoïst Floris de Vries heeft in de korte tijd dat hij op hun pad was een boost aan hun muzikaliteit gegeven waar je U tegen zegt—des te groter was de schrik toen hij midden in de opnamesessies besloot de band weer te verlaten. Ze vroegen een paar van hun favoriete muzikantenvrienden als gast de gaten op te vullen. Dat deden ze, en meer—de kers op de slagroom was Paul van Vlodrop, die na de opnames besloot een reguliere haring te worden.

Here To Distract You bevat meerdere stijlen, stemmen en instrumenten, een muzikale lappendeken die wordt weerspiegeld in het prachtige artwork van illustrator Agnes Loonstra. En toch is er een eenheid, een rode draad, in de intimiteit van de verhalen die de muzikanten vertellen. Songteksten zijn online terug te vinden zodat alle ruimte in het boekje kon worden benut voor persoonlijke toelichtingen door Joram, Arthur en Loes over de liedjes die ze geschreven hebben en de covers die ze uitgekozen hebben. De band heeft geïnvesteerd in professionele opnames, mix- en masterwerk, met het doel om de CD zo radiovriendelijk mogelijk te maken zonder daarbij de roots van hun geliefde muziekgenres te verloochenen.
En nu laten we u achter met de vraag waarom er op de cover van het album een vis in een theekop zit. Niet alles in het leven hoeft uitgelegd te worden, toch?

Red Herring tourdata september/oktober 2017:
3 september - Roode Bioscoop (Amsterdam)
9 september - De Amer (Amen)
22 september - Theater Walhalla (Rotterdam)
24 september - Werftheater (Utrecht)
15 oktober - De Zeester (Nijmegen)
21 oktober - De Rozenknop (Eindhoven)
28 oktober - Paco Plumtrek (Almelo)

Meer info en/of reserveren voor een van de concerten: www.redherringband.com