Op zaterdag 23 september staat de Ierse singer songwriter Daithi Rua met mooie liedjes en fijne verhalen op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.

Daithi Rua – Iers voor ‘Rode David’ is de artiesten naam van David Donegan. Daithi kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Al op vrij jonge leeftijd speelde hij in de local folkband van zijn ouders. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band ‘Sans Souci’, waarmee hij op Europese Festivals speelde en zelfs op tour ging in het Midden Oosten, samen met Davey  Arthur van Furey’s Fame. Hij won diverse talentenjachten en muziekcompetities. Eind jaren 90 lonkte het vaste land en verruilde Daithi Ierland voor het vaste land van Europa. Als thuisbasis koos hij Gent in Belgie. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan. Zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL.

Dit jaar viert hij dat hij al weer 25 jaar in ‘the business’ is. 
Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een lichte politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen.

Zaterdag 23 september 2017 Daithi Rua bij Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar
Aanvang: 21.00 uur.  Entree: € 8,--
http://www.delantaern.nl