Op vrijdag 9 maart 2018 komt de Oysterband ter gelegenheid van hun 40-jarig bestaan voor een exclusief optreden naar Luxor Live in Arnhem.Veertig jaar geleden werd in het Engelse Canterbury een folk- en rockmuziek spelende formatie opgericht onder de naam The Oyster Band, een naam die eind jaren ‘80 werd gewijzigd naar Oysterband. Zanger John Jones, gitarist Alan Prosser en violist Ian Telfer zijn nog steeds de basis van deze legendarische Britse folkrockband.
De band won vele prijzen en bracht haar muziek naar de folk- en rootsscene met de passie en kracht die bij een punkband hoort. Na een periode waarin wat meer politiek geïnspireerde nummers werden gebracht, verkoos Oysterband om meer melodieuze folksongs met een positief verhaal te brengen. De samenwerking met folkdiva June Tabor leverde twee cult klassiekers op waarvan het album Ragged Kingdom maar liefst drie BBC Folk Awards won. Het in 1993 uitgebrachte album Holy bandits wordt zelfs gezien als het beste uit de Britse Folkrock ooit.

Met al eerder aan de band toegevoegde leden Al Scott op bas en mandoline, Adrian Oxaal op cello en het onlangs toegevoegde bandlid Pete Flood (voorheen Bellowhead) op drums speelt de band met dezelfde energie als in haar begindagen. De verdieping die is gemaakt in zowel de muziek als de teksten, aangevuld met de krachtige stem van Jones brengen de band naar een nog hoger niveau.
De Oysterband speelt deze avond twee sets: één waarin het album Holy Bandits in zijn geheel wordt gespeeld en één set met alle andere hits uit het totale oeuvre van de band.
Oysterband
Oysterband bezetting:
John Jones – zang, melodeon

Alan Prosser – gitaar, zang

Ian Telfer – viool, toetsen, zang

Al Scott – bas, mandoline, zang

Adrian Oxaal – cello, zang

Pete Flood – drums, zang

Vrijdag 9 maart 2018, Oysterband bij Luxor Live in Arnhem
Entree €22,00
open 19:30u
start 20:30u
Dit concert vindt plaats in de grote zaal
Info en tickets: https://www.luxorlive.nl/agenda/oysterband/