Van 16 t/m 26 november is het Britse folkduo Edgelarks (bestaand uit Phillip Henry en Hannah Martin) op tour door Nederland, Duitsland en België. Ze zijn te zien en horen in Ede, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Koudekerk a/d Rijn en Oost-Souburg.

Edgelarks is de nieuwe naam van Phillip Henry en Hannah Martin, multi- instrumentalisten uit Engeland. Edgelarks is ook de titel van hun meest recente album. Het duo put uit folk van de Britse eilanden, maar ook uit blues en Indiase klassieke muziek. Hun repertoire varieert van droevige songs tot stevigere songs. Zij bespelen zeer verschillende instrumenten, van dobro tot viool en van beat box tot harmonica.
Hun muzikale palet is allesbehalve doorsnee. Puttend uit hun Britse folk-erfgoed brengen ze ook origineel werk. Ze bedienen zich daarbij van stijlen en instrumenten uit de Amerikaanse traditionele muziek. Bij voorbeeld het nummer Underground Railroad. De songtitel verwijst naar een clandestien netwerk van smokkelroutes in de USA waarlangs ontsnapte negerslaven de zuidelijke staten ontvluchtten richting het vrije noorden of verder naar Canada. Phillip is één van de beste slide-gitaristen en mondharmonicaspelers van Groot Brittannië. Hij is niet alleen gespecialiseerd in de muziek uit het diepe zuiden van Amerika, maar ook in de traditionele muziek van de Britse eilanden. Hannah is een bekende Engelse singer-songwriter en multi-instrumentalist. Haar nummers zijn een mix van traditionele folk en haar nieuwe eigentijdse melodieuze stijl. Zij bespeelt verschillende instrumenten, zoals viool, viola en banjo. In 2014 werden ze uitgeroepen tot ‘Beste Duo’ bij de BBC Folk Awards.

Edgelarks
Edgelarks


Edgelarks (Phillip Henry & Hannah Martin) tourdata november 2017:

Donderdag 16 november, Live Stage Marnix in Ede

Vrijdag 17 november, Acoustic Alley Den Haag

Zaterdag 18 november, Acoustic Night Erkelenz, (D) (vrijwel uitverkocht)

Zondag 19 november, Private Event, Aachen, (D)

Maandag 20 november, Mr. Frits, Eindhoven

Dinsdag 21 November, Verkadefabriek Blue Room Sessions, Den Bosch

Vrijdag 24 November, Trouble Tree Folk Concerts, VTC De Ridderhof, Koudekerk a/d Rijn

Zaterdag 25 November, Historische Kerk, Oost-Souburg

Zondag 26 November, Cultureel Centrum ’t Ey, Belsele (B)