Op zaterdag 25 november speelt Chimera in folkclub Matrix in Rotterdam.

De folkclub Matrix in Rotterdam draait weer en heeft een nieuw programma met folk, wereldmuziek en alternatief Nederlandstalig,….
Chimera speelt op zaterdag 25 november  van 20.30 uur - 23.30 uur een avondvullend programma met vooral muziek van hun laatste cd Gestolen Lente
Ooit speelde de band er in ’79, ’88 en nu bijna 30 jaar later weer…

Met de lp’s Des Duivels Oorkussen en Obstakel wist de zes-mans folkgroep Chimera zich dertig jaar geleden te onderscheiden van alle andere folkrevivalgroepen door een avontuurlijk, progressief pad te kiezen.
Middeleeuwse liederen werden door hun vindingrijke arrangementen onherkenbaar omgebouwd. De band is in de jaren ‘80 gestopt maar de belangrijkste schakels van toen hebben de draad weer opgepakt.
Als trio hebben ze onder eigen beheer in 2010 de cd Uitgevlogen uitgebracht. Op het schijfje staan 9 liedjes. Volgens recensies is het “een overtuigende mix van luisterlied, folk en progrock.” Alle nummers zijn van eigen hand. De sprookjesachtige soms symfonische arrangementen passen goed bij de eigentijdse Nederlandse teksten. De muziek is daarmee uniek mede door het karakteristieke stemgeluid van Marry Verkade, de eigenzinnige begeleiding en de ongebruikelijke bezetting.
December 2016 is de 2e cd (Gestolen Lente) uitgekomen bij PAN records.
Volgens de eerste recensies een hele mooie cd, Nederlandstalig en in het verlengde van de oude Chimera. Intelligente en subtiele folk met Keltische en moderne invloeden, gedragen door de etherische zang van Marry Verkade.
De groep speelt voorlopig als trio.

De bezetting:
Marry Verkade: zang, fluiten
Bas Verkade: gitaar, bouzouki, zang.
Marijn Verkade: Basgitaar, gitaar, bouzouki.
Op de cd spelen 3 ex Chimera leden mee die bij gelegenheid meedoen bij festivals .
(Hans de Lange drums en percussie, Ruud Schotting basgitaar en Kees Mook viool)

Zaterdag 25 november 2017, Chimera bij folkclub Matrix, Mauritsstraat 16,  3012 CJ Rotterdam.
Aanvang 20:30 uur.