Van 22 t/m 30 november is de Ierse folkband The High Kings naar de Benelux in het kader van hun Europese tournee rondom de release van hun album Grace & Glory, dat op 17 november 2017 in de Benelux is verschenen (Sony/Celtic Collections).

The High Kings: The true heirs of Ireland’s folk heritage
Ierland werd eeuwenlang geregeerd door high kings. Totdat in 1169 hun hegemonie tot een eind kwam. Daarna waren hun heldendaden alleen nog terug te vinden in de wereld van mythen, sagen en legenden.
Tot 2008, toen Finbarr Clancy (lid van de legendarische Ierse '60s band The Clancy Brothers), Martin Furey (zoon van jaren '70 zanger Finbar Furey, die met The Fureys meerdere hits in Ierland scoorde), Brian Dunphy en Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd) in Dublin The High Kings begonnen. Opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek.
 
Op dit moment zijn The High Kings in eigen land zonder twijfel de bekendste Irish folkband. Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year. Hun vier albums bereikten de platinum status en ze deden ontelbare televisieoptredens. In Ierland, maar ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben ze honderden uitverkochte optredens gegeven.
 
Tijdens hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als een fenomenale liveband waar. The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen. Op het repertoire staan eigen num­mers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Publieksparticipatie is een must.
 
Meer info: www.thehighkings.com

Diverse optredens zijn al uitverkocht, informeer bij de podia of er nog kaarten beschikbaar zijn.

Tourdata november 2017:

· Woensdag 22 november 2017 | CC Het Bolwerk, Vilvoorde (BE)

· Donderdag 23 november 2017 | Kerk De Duif, Amsterdam (NL)

· Vrijdag 24 november 2017 | Podium Kloosterhof, Hoogerheide (NL)

· Zaterdag 25 november 2017 | Podium Kloosterhof, Hoogerheide (NL)

· Woensdag 29 november 2017 | Oude Kerk, Scheveningen, Den Haag (NL)

· Donderdag 30 november 2017 | De Warande, Turnhout (BE)