Van 8 t/m 19 januari 2018 komt de Britse verhalenverteller en gitarist Fabian Holland voor het eerst naar Nederland voor een tour. Hij doet o.a. Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Nijmegen en Steendam aan.

Je moet van goeden huize komen om binnen de Britse folk op te vallen met verhalende liedjes en een gitaar. Fabian Holland deed dat in 2013 met zijn titelloze debuutalbum, waarop hij zijn virtuoze gitaartechniek verbond met zijn warme stem en een diep inlevingsvermogen. Zijn naam werd dan ook meteen in één adem genoemd met illustere landgenoten als Bert Jansch, John Renbourn, Nic Jones, Martin Carthy, Chris Wood en Martin Simpson.

Fabian groeit op in een huishouden waar artistieke expressie net zo belangrijk is as eten, drinken en ademhalen. Hij speelt gitaar vanaf zijn zevende, leert blues en folk kennen en bezoekt de Academy of Contemporary Music in Guildford. Dan vertrekt hij voor vier jaar naar Italië, waar hij zijn muziekstijl en componeertalent verder ontwikkelt. Daarna keert hij terug naar Engeland en werkt, levend op een woonboot, aan zijn eerste album, waarmee hij de aandacht en bewondering van vele critici en folkliefhebbers op zich vestigt.

Zowel op zijn platen als tijdens optredens mengt hij traditionele liedjes met zijn eigen werk, dat vaak is beïnvloed door mensen die hij op zijn reizen heeft ontmoet. Meer dan zijn stem en gitaarspel heeft hij niet nodig om mensen te raken met zijn veelal melancholische liedjes met een diep inlevingsvermogen en net dat heerlijke vleugje humor dat voorkomt dat zijn optredens en platen deprimerend worden. Het anderhalf jaar na zijn debuut verschenen album ‘A day Like Tomorrow’, waarop hij dicht bij zijn wortels blijft, maar ook blijk geeft van zijn verdere groei als zanger, gitarist en liedjesschrijver.

Fabians liveoptredens zijn net als zijn platen een heerlijke mix van folk, blues, mooie verhalen en fantastisch gitaarspel. De verhalenverteller en gitarist komt in januari voor het eerst naar Nederland, België en Duitsland voor een tournee. Voor de liefhebber een niet te missen gelegenheid!

Fabian Holland
Fabian Holland


Kijk op Youtube voor een paar voorproefjes:
The Landlord’s Daughter (Officiële video)
https://www.youtube.com/watch?v=AeqM0_ZAp0k

Angel (live)
https://www.youtube.com/watch?v=SEz4TAeBsbI

Nobody’s fault but mine (live)
https://www.youtube.com/watch?v=gsWVhY1P0Ac

Tourdata januari 2018:
08-01-18 Mr Frits, Eindhoven
09-01-18 Blue Room Sessions, Verkadefabriek, Den Bosch
11-01-18 De Bunker, Gemert
12-01-18 Acoustic Alley, Den Haag
14-01-18 Muziekclub 't Ey, Belsele (B)
16-01-18 Ramble on Tuesday, Nijmegen
17-01-18 Folk@22, Landgraaf
18-01-18 Andledon, De Andel
19-01-18 Podiumcafe Peter & Leni, Steendam