Singer/songwriter muzikaal ondersteund door ex-Nits-lid plus Youp van ‘t Hek’s vaste begeleider, dat maakt Trio Kroonenberg-Linnemann-van der Zalm, op zaterdag 20 januari te zien in Zaandam bij Roots aan de Zaan in De Verkadezaal/FluXus.

Door het Trio Kroonenberg-Linnemann-van der Zalm, dat op zaterdag 20 januari bij Roots aan de Zaan in speelt, wordt de melodieuze singer-songwriter/folk-kant van Philip Kroonenberg’s muziek gespeeld. Er wordt ook geswingd en gegrooved, maar de betovering zit bij deze formatie in de samenzang en in de lyriek in het spel van Rens van der Zalm en Arwen Linnemann. Het trio speelt voornamelijk nieuw, zelfgeschreven repertoire van het kersverse album Light, plus wat ouder werk dat speciaal geschikt is voor deze combinatie.

Trio Kroonenberg - Linnemann - Van der Zalm
Trio Kroonenberg - Linnemann - Van der Zalm

 
Singer/songwriter Philip Kroonenberg was ooit Ad Vanderveen’s kompaan in rootsrockband Personnel. Hij kwam daarna op eigen benen te staan, maar speelt ook o.a. in The Freelance Band. Kroonenberg is een singer-songwriter die compacte teksten met een hoog autobiografisch karakter schrijft over het leven, de liefde en de dood. Hij heeft een eigen stijl van gitaar spelen ontwikkeld, die wisselt tussen double-bass fingerpicking, flatpicking en een flamenco-achtige slag. Ook uit de ukelele haalt hij een eigen, swingend geluid.

Arwen Linnemann trad in 1997 als bassiste toe tot The Nits. Ze speelt sinds 2006 nog regelmatig met Nits-zanger Henk Hofstede in het Avalanche Kwartet en heeft enkele muzikale projecten gedaan met oud-Nits collega Laetitia van Krieken. Ook heeft ze jaren met – daar is hij weer – Ad Vanderveen getoerd.

Rens van der Zalm tenslotte is één van de weinige ware coryfeeën op het gebied van de Nederlandse folk. Al vier decennia lang geeft hij kleur – en meer dan dat – aan allerhande uiteenlopende muziekgroepen met zijn viool, mandoline, gitaar, accordeon, doedelzak, whistles, mondharmonica en nog zo wat. Rens maakte deel uit van onder andere Fungus, Wolverlei, Crooks en Overstekend Wild. Ook werkte hij met Bram Vermeulen, en staat hij al jarenlang in vele mainstream-theaters als muzikale rechterhand van Youp van ‘t Hek – en met de Ierse singer-songwriter Andy Irvine trok Rens de wereld over, o.a. in de vijfsterren formatie Mozaik. In Nederland en België toert hij ook nog eens met Frank Boeijen, de folk dus ontstijgend.

Zaterdag 20 januari 2018, Trio Kroonenberg-Linnemann-van der Zalm, bij Roots aan de Zaan in De Verkadezaal/FluXus, Westzijde 148, Zaandam
De toegang bedraagt € 15.00 (leden betalen € 10.00). Reserveren kan door middel van een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De aanvang die 20e januari is 20:15, de deur gaat open om 19:45. Adres: FluXus/De Verkadezaal, Westzijde 148, Zaandam.
Zie ook: http://rootsaandezaan.nl/