Van 11 t/m 17 februari is het gerenommeerde folk-duo Kathryn Roberts & Sean Lakeman op tour in ons land, ze spelen in Zaandam, Den Haag, Koudekerk a/d Rijn en Tilburg.

Als duo maakten Kathryn Roberts & Sean Lakeman in de jaren negentig deel uit van de formatie Equation (samen met Kate Rusby – later Cara Dillon – en Sean’s broers Seth en Sam Lameman). De twee vonden elkaar vervolgens ook op persoonlijk vlak, en gingen in meer dan één opzicht als duo verder. Na 2004 (toen het logische gevolg een feit werd: er kwamen kinderen) werd het enige jaren stil rond hen, maar in 2012 waren ze terug met het album Hidden People. Een jaar later werden ze uitgeroepen tot Beste Duo bij de BBC Radio 2 Folk Awards en in 2015 volgde het album Tomorrow Will Follow Someday. Heel binnenkort komt de opvolger Personae uit. Met enig geluk hebben ze die al mee deze tour, maar dat is niet zeker.

Kathryn Roberts & Sean Lakeman
Kathryn Roberts & Sean Lakeman


Acoustic Guitarist schreef over Sean Lakeman: “his clever acoustic guitar riffs mixed with Roberts` sultry singing combine to bring tuneful, intelligent and soulful music”.
Kathryn Roberts was al in Nederland te zien in september 2016, toen de band Fotheringay (waarin ze een gastrol vertolkte) ons land aandeed. Kathryn zag Fotheringay als een vastomlijnd gelegendheidsproject, maar dit bleek een wat langere adem te hebben dan zij zelf voorzien had, het concert bij Roots aan de Zaan in Zaandam was destijds haar laatste met die band.

Tourdata februari 2018:
11 februari Roots aan de Zaan, Zaandam (met support Marion Fleetwood) http://rootsaandezaan.nl/
14 februari Folk In the Lounge, Den Haag http://www.folkintheloungeatkarins.nl
16 februari TTFC, Koudekerk a/d Rijn http://www.ttfolk.nl/
17 februari Folk at Home, Tilburg http://www.folkathome.nl

De kaartverkoop loopt voorspoedig, reserveren wordt aanbevolen, kijk daarvoor op de websites van de locaties.