Van 13 t/m 22 april 2018 vindt de Witte-Kerkjes-tour plaats van Merain. Onder de noemer Celtic Ways kun je een sprankelend en sfeervol Iers concert verwachten.

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, gastvrije mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar concertprogramma Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert dit voorjaar langs de mooiste witte kerkjes in Nederland.

Met Celtic Ways biedt Merain een caleidoscopisch kijkje in de diversiteit van de Ierse muziektraditie, van barok tot pop. Dit concert brengt u in typische Ierse sferen, door een weldadige mix van ontroering en vrolijkheid. Naast traditionele Ierse liederen en melodieën, die de dames van Merain spelen in geheel eigen bewerkingen, voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn ook de akoestische covers van de moderne nummers van Enya, U2 en Luka Bloom. Kortom, een prachtig gevarieerd programma waarin de Ierse melancholie wordt afgewisseld met sfeervolle melodieën en levendige intermezzo’s.

Merain
Merain


Merain bestaat uit drie artiesten die hun instrument tot in de finesse beheersen: Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig te gast bij Radio 4. Het spel van Merain werd in december in de Duitse pers omschreven als “buitengewone klankmagie”.

Tourdata:
- 13 april 2018, 20:00 / Witte Kerk Hemrik, Binnenwei 22, Hemrik
- 14 april 2018, 20:00 / Witte Kerkje Ubbergen, Rijksstraatweg 38, Ubbergen
- 15 april 2018, 15:00 / Witte Kerkje Bladel, Van Dissellaan 3, Bladel
- 20 april 2018, 20:00 / Witte Kerkje Terheijden, Hoofdstraat 1, Terheijden
- 21 april 2018, 20:00 / Wit Kerkje Den Ham, Geerdijk 19B, Den Ham
- 22 april 2018, 15:00 / Hervormde Kerk Engelbert, Engelberterweg 39, Groningen

Meer informatie en kaarten: www.meraintrio.com